Topptursläger deluxe.

Riksgränsen

Toppturs-glamping på Haglöfs Ski Camp

I början av maj kan du möta våren med lyxig skidåkning tillsammans med Haglöfs i Riksgränsen.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-12-22 Uppdaterad 2021-12-22

Den outtröttlige idésprutan Per Jonsson-Öhlin är än en gång i farten (utöver topptur.se som du kan läsa om här). Den här gången är det som projektledare för ett nytt toppturscamp, Haglöfs Ski Camp, på Vassitjåkka utanför Riksgränsen i vår, 5-8 maj.

– Tanken är att göra ett svenskt High Camp (klassiskt norskt topptursevent, reds anm) i en lite skönare och mer intim tappning, säger Per.

Planen är alltså att deltagarna tar tåget till Vassijaures station där arrangörerna tar hand om packningen medan gästerna smetar på stighudarna och går två kilometer upp till ett tältläger på en platå vid fjällets fot. Där väntar en tältby med 30 canvastält som är lyxigt inredda med renfällar och sovsäckar. Utanför finns ett bastutält och ett mattält med fullständiga rättigheter.

Malva Björkman leder topptur i gäng på Vassitjåkka. Foto: Anders Olsson

Sedan väntar tre dagar med guidade toppturer i olika längd och svårighetsgrader, ledda av bland annat bergsguiden Martin »Bruce« Lundberg. Det blir turer på allt från fyra till nio timmar per dag i en av Sveriges bästa terränger för topptur.

När skiddagen är slut väntar ett skönt häng i (förhoppningsvis) midnattssolen med bra käk, after ski med musik och föreläsningar.

– Fokus kommer ligga på ett hållbart event och helt enkelt bara ha det najs, säger Per.


Haglöfs Ski Camp

Var och när?

Riksgränsen/Vassijaure, 5-8 maj

Pris

9 980 kronor, då ingår frukost, lunch, middag, guidning och övernattning.

Mer info

haglofsskicamp.com


Text: Tobias Liljeroth • 2021-12-22
NyheterHaglöfsHaglöfs Ski CampPer Jonsson-ÖhlinRiksgränsenVassitjåkka

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen