2019 vann Max Palm NM i Riksgränsen som yngste vinnare någonsin. Foto: Mattias Fredriksson

Freeride World Tour

Max Palm får wildcard till Freeride World Tour

Sveriges mest lovande friåkare Max Palm har fått ett wildcard till FWT 2022 och blir därmed yngste åkare på touren.

Text: Anton Furuland • 2022-01-12 Uppdaterad 2022-01-13

Att vi skulle få se den svenske jättetalangen Max Palm på Freeride World Tour nångång har aldrig varit frågan om, utan när.

Och nu har dagen kommit då 18-åringen ska få visa upp sig på friåkningens främsta världsscen, i och med att det under onsdagen blivit officiellt att han och de spanska snowboardåkarna Nuria Castan och Pau Riba fått varsitt wildcard till första stoppet på FWT 2022 i Baqueira Beret i Spanien.

Tvåfaldig vinnare av Freeride Junior Tour, ett VM-guld samt yngsta vinnare någonsin av NM i Riksgränsen. Det är ett hyggligt skid-CV unge Palm redan åkt ihop. Foto: Mattias Fredriksson

FWT 2022 inledds 22 januari med nya stoppet Baqueira Beret i Spanien. Att Max Palm taggad och glad över den här möjligheten det inga som helst tvivel om.

– Ända sedan jag var liten har jag drömt om att vara med på Freeride World Tour och tävla mot alla legender inom friåkning. Jag är väldigt hedrad och tacksam över att få det här wildcardet, det betyder otroligt mycket för mig. Jag ska försöka visa upp min allra bästa skidåkning och göra min storebror Hugo Hoff stolt, säger Max Palm.

Övriga svenskar på touren är Kristofer Turdell, Reine Barkered, Carl Regnér och David Deliv.


Freeride World Tour 2022

1. Baqueira Beret, Spanien | 22 – 28 januari
2. Ordino Arcalis, Andorra | 30 January – 5 february
3. Kicking Horse Golden BC, Kanada |  12 – 17 februari
4. Saalbach Fieberbrunn, Österrike | 15 – 20 Mars
5. Verbier, Schweiz | 26 March – 3 April
Info

freerideworldtour.com


Text: Anton Furuland • 2022-01-12
NyheterFreeride World TourMax PalmWildcard

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen