Marcel Hirscher i stargaten i Kitzbühel. Foto: Red Bull Content Pool

Marcel Hirscher

Se när Marcel Hirscher gör “comeback” i Kitzbühel

I helgen får vi återse Marcel Hirscher bland tävlingsportarna – men som föråkare till störtloppet i Kitzbühel.

Text: Anton Furuland • 2022-01-20 Uppdaterad 2022-01-21

I september 2019 meddelade österrikiska superstjärnan Marcel Hirscher att han avslutar karriären, det efter en ruggig dominans och ett svårtoppat facit med åtta raka vinster i den totala världscupen.

Han har inte legat på latsidan efter proffspensioneringen, utan (förutom att åka skidor mest hela tiden, gissar vi) har lanserat både egna skidmärket Von Deer samt klädesmärket The Mountain Studio tillsammans med Peak Performances grundare Stefan Engström och Pelle Blom.

Hirscher på väg in i världscupens mest brutala målhang. Foto: Red Bull Content Pool

Fredag till söndag är det nu dags för de klassiska alpina tävlingarna i Österrike och Kitzbühel med störtloppet Hahnenkamm som körsbär på tårtan. Och vem har i förberedelserna inför skymtats i den snorbranta pisten om inte… Jo, Marcel Hirscher.

32-åringen, som totalt vann 62 världscuptävlingar under sin karriär, tävlade aldrig i störtlopp som aktiv men här kan du se han ta sig an Hahnenkamm. “Its bumpy”, som han själv uttrycker det.

Vadan detta tänker du? Vad Åka Skidor erfarit är att Hirscher ska agera föråkare under helgens tävlingar och ska alltså här träna inför sitt gissningsvis tokhyllade och uppskattade framförande.

Alltså har vi inte att göra men någon regelrätt comeback, men något vi misstänker är desto troligare är att Von Deer ska bli ett racemärke så småningom. Kittlar gör det i alla fall med Hirscher tillbaka bland portarna. Även om det ser lite skakigt ut…

Von Deer-skidorna smattrar i blåisen i Die Streif. Foto: Red Bull Content Pool


Text: Anton Furuland • 2022-01-20
NyheterHahnenhammKitzbühelMarcel HirscherÖsterrikeVon Deer

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top