Max Palm firar överst på pallen. Foto: Freeride World Tour

Freeride World Tour

Max Palm vann i Baquiera Beret – landade dubbel backflip

Första deltävlingen av Freeride World Tour är avgjord och namnet på allas läppar är Max Palm.

Text: Anton Furuland • 2022-01-22 Uppdaterad 2022-01-24

Det finns debuter och det finns debuter i Freeride World Tour. Max Palms sådan idag i Baquiera Beret, det landar in på någon annan helt egen skala. 18-åringen, som ifjol vann Freeride Junior Tour, fick relativt nyligen ett wildcard till touren 2022 – och som han var redo.

Med den första dubbla backflipen NÅGONSIN i tourens historia petade Palm ned hemmaåkaren Abel Moga från första platsen och körde hem mäktiga segerpoängen 96,96.

Se och njut av Max historiska åk här nedan – en uppvisning som går att se hur många gånger som helst och därav lär vevas ett par gånger de kommande åren.

Max Palm stal såklart showen men det visades även upp mer fin åkning från svenskt håll. Carl Regnér slutade nämligen fyra och regerande världsmästaren Kristofer Turdell var en bit bort från pallen, men landade ändå in på en stabil sjunde plats. Tyngre gick det för Reine Barkered som missade en backflip och blev sjuttonde man.

Om dryga veckan väntar deltävling nummer 2, i Andorra, och med tanke på dagens resultat kommer inte den bli mindre spännande direkt. Vad kan till exempel Max Palm följa upp med? Det är ju ganska svårtoppat om vi säger så…

Skidor herrar och damer


Snowboard damer och herrar

Freeride World Tour 2022

1. Baqueira Beret, Spanien | 22 – 28 januari
2. Ordino Arcalis, Andorra | 30 January – 5 february
3. Kicking Horse Golden BC, Kanada |  12 – 17 februari
4. Saalbach Fieberbrunn, Österrike | 15 – 20 Mars
5. Verbier, Schweiz | 26 March – 3 April
Info

freerideworldtour.com


Text: Anton Furuland • 2022-01-22
NyheterBaquiera-BeretCarl RegnérFreeride World TourKristofer TurdellMax PalmReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen