"Äh, ett till varv orkar man väl..." Foto: Zoa Engineering

Liftåkning

Zoa PL1 – liften som ryms i ryggsäcken

Föredrar du liftåkning framför topptur? Grattis, då kommer Zoa PL1 falla dig i smaken – en ny portabel skidlift som går att packa ned i ryggsäcken.

Text: Anton Furuland • 2022-02-04 Uppdaterad 2022-02-04

Tänk att dig du har hittat ett riktigt drömspot ute i obygden med nytt färskt puder på plats, där du bara vill lägga spår på spår, varv efter varv…. MEN! Du vill slippa knata gång på gång för att få dina svängar. Då kan lösningen snart vara här.

I Kanada har de två skidbröderna Robbie och Eric Button från British Columbia, under tre års jobbat med och tagit fram produkten Zoa PL1 som är en portabel lift rymlig nog att packa ned i skidryggan. Denna lanseras just nu på Kickstarter och har mer än uppfyllt det uppsatta målet på 358 000 kronor. Just nu är man uppe i hela 843 000 kronor.

Det kan vara läge att viktoptimera sin packning inför åkning med ZOA PL1.
Lift i miniformat.

Upplägget? Du fäster en paracord, antingen via ett träd eller snöankare, vid toppen av ditt tänka åk och åker sen ner med repet till lämplig plats. Därefter är det dags att ansluta maskinen till repet, den så kallade PL1 Ascender, och alltså liften som kommer ta dig upp till toppen av åket.

Sist packar du ned PL1 Ascender i ryggan och du är redo att avnjuta de höjdmeter du gjort dig så oerhört förtjänt av.. Och sen repetera detta, gång på gång.

På pappret låter det i alla fall ganska jävla nice, oavsett om man gillar att topptura eller ej. Men förhoppningsvis får vi återkomma i den frågan, hur Zoa PL1 faktisktfungerar i praktiken.


Zoa PL1

Pris

Cirka 10 500 kronor för ett komplett kit. Vilket innehåller 1 PL1 Ascender, 1 paracord á 1 000 feet, 1 väska för repet, 1 snöankare

Vikt

4,8 kilo

Lansering

Förväntad lansering är september 2022

Info

kickstarter.com/zoapl1


Text: Anton Furuland • 2022-02-04
NyheterInovationLiftUtrustningZon Engineering

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top