Äntligen. I Courchevel väntas ungefär en halvmeter snö kommande sex dagar.

Alperna

Mer snö till Alperna – 0,5 meter i Chamonix

Mer snö är på väg in till Alperna, bland annat i Chamonix som ska få en halv meter påfyllning.

Text: Anton Furuland • 2022-02-14 Uppdaterad 2022-02-14

Förra veckan kunde vi konstatera att mer snö var på väg till Alperna och i synnerhet de södra delarna av franska Alperna, som äntligen skulle få lite påfyllning av depåerna. Men det är ju inte bara de södra delarna hos fransmännen som haft det torftigt än så länge, överlag har vintern var riktigt klen med deras mått mätt.

Chamonix har inte varit undantaget det och bara för några veckor sedan ska Brevent-sidan varit relativt grön… Kommande tre dagar ser man dock ut att få sig en del snö, uppemot en halvmeter mätt utifrån mitten av berget.

Och som ni kan se nedan visar senaste nytt från WePowder att även flera stora orter som Klosters, Stuben, Davos, Ischgl, Arlberg och Alpe D’Huez kommer få tämligen liknande snömängder som i Chamonix.

Snötoppen i Europa vecka 7.

Bra det, men nog önskar vi oss ett dump av modell större inom en hyggligt snar framtid.


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
ZermattText: Anton Furuland • 2022-02-14
NyheterAlpernaChamonixDavosIschglKlostersSnösnöfallStuben

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen