Foto: Screenshot

Sandra Näslund

Sandra Näslund vinner guld i OS – se om finalåket

Sandra Näslund stod pall för favoritskapet i skicrossen i Peking och körde hem sitt första OS-guld.

Text: Anton Furuland • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-17

På OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018 slutade Sandra Näslunds gulddrömmar i besvikelse och en jäkligt sur fjärdeplats. Sen dess har hon hunnit med att vinna totala världscupen samt VM 2021 och klev såklart in med rätt tungt favoritskap på sig när skicrossen i OS 2022 avgjordes under torsdagsmorgonen.

Och hon stod pall för trycket, med råge. Trots snöfall och lite luriga väderförhållanden visade Näslund det hon visat mest hela tiden senaste åren – hon är absolut bästa i världens inom skicross. I finalen besegrades Marielle Thompson, Fanny Smith och Daniela Maier hyggligt bekvämt (även om man såklart satt som på nålar ända fram tills att Sandra passerat mållinjen).

Se guldåket här – om och om igen.

För tävlingarnas andra svenska Alexandra Edebo fanns förhoppningar om en medalj men tyvärr tog det stopp i kvartsfinalen. Hon hamnade i ett tufft heat mot bland annat stjärnan Fanny Smith och det var just i samband med en närgången duell med kanadensiskan som Edebo föll och körde ur.


Text: Anton Furuland • 2022-02-17
NyheterAlexandra EdeboOS 2022Sandra NäslundSkicrossVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen