Sorry grabbar, ni är lite för gamla för att vara med och tävla.

Skidfilm

Filmstipendium från Stellar – tävla om 50 000 kronor

För att främja skandinavisk skidkultur och låta unga filmskapare skapa sitt drömprojekt delar Stellar Equipment ut ett stipendium på 50 000 kronor.

Text: Åka Skidor • 2022-02-18 Uppdaterad 2022-02-18

Stipendiet delas ut till ett filmprojekt skapat av skidåkare födda efter 1991 och som bäst skildrat modern skandinavisk skidkultur, när vårens sista raggare är slängd på Klumpen och liftarna i Gränsen stängt för säsongen.

Snowtroller.

Hur deltar du i det här då? Jo, genom att lägga upp en film på Instagram tillsammans med taggarna #skidkultur samt #stellarequipment senast den 31 juni 2022.

Alla bidrag granskas av en stenhård jury – bestående av inga mindre än Åka Skidors redaktion, Stellar Equipment samt den legendariske skidfotografen och Åka Skidors grundare Felix S:t Clair Renard.

En tuffare jurymedlem än Kishti Tomita, Tony Irving och Simon Cowell – tillsammans.

Målsättningen är att stipendiet ska stötta, stärka och inspirera fler unga kreatörer att dokumentera den unika skandinaviska skidkulturen, och att få fler unga att välja ett liv bland bergen. Och det kan vi väl alla skriva under på va?

Det finns vissa regler att rätta sig efter för att kunna vara med och tävla och tampas om prispotten. Som sagt krävs att du inte är äldre 30 år, och till exempel också att majoriteten av materialet är filmat under säsongen 21/22. Klicka dig vidare här för att läsa samtliga tävlingsregler.

Solen skiner, allt är perfekt… Tror de.
Värsta….

Stipendiet på 50 000 kronor finansieras smart av överskottet från försäljningen av en limiterad upplaga av Stellar Equipments patenterade dunväst. Med en färgsättning och design som inspirerats och godkänts av Felix finns en kollektion á 100 exemplar som får grannarna i liftkön att snegla avundsjukt. Givetvis finns det också med en anspelning på den smått genialiska parodin Snowtroller.

Limited Edition Snowtroller Vest.

Text: Åka Skidor • 2022-02-18
NyheterFelix St Clair-RenardSkidfilmStellar EquipmentTävlingVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen