Foto: Axel Adolfsson

Österrike

Österrike öppnar upp 5 mars

Har du en skidresa inplanerad till Österrike? Från och med 5 mars försvinner så gott som alla coronarestriktioner i landet.

Text: Anton Furuland • 2022-02-18 Uppdaterad 2022-02-18

Under torsdagen 17 februari släppte grannen Schweiz på i stort sett alla coronarestriktioner och nu har Österrikes regering meddelat att något liknande ska genomföras även där, men från och med 5 mars.

I praktiken innebär det att du snart kan vara Österrike utan att behöva visa vaccinbevis, tillfrisknandebevis eller negativ covidtest på restauranger, hotell med mera.

Så här planerar Österrike att öppna upp:

19 februari – 3G ersätter 2G (tillfrisknad, vaccinerad), vilket betyder att tillträde på restauranger osv också är möjligt med enbart ett negativt covidtest (testad, tillfrisknad, vaccinerad)  
22 februari – 3G ersätter 2G+ vid inresa och gäller tillsvidare.
5 mars – coronarestriktioner (3G-regeln) i Österrike tas bort helt. Krav på FFP2-mask inom vissa områden kvarstår. 

Bad Gastein, brace yourself for the swedes. Foto: Christoffer Sjöström

Det nuvarande kravet på 2-dos vaccin samt PCR-test (eller booster) försvinner alltså från och med 22 februari och istället kan du resa in till Österrike med enbart negativt covidtest, tillfrisknandeintyg eller covidbevis.

Ta ändå det säkra för det osäkra om du ska iväg till schnitzelns hemland och uppdatera dig på allra senaste rese- och covidnytt via austria.info.


Text: Anton Furuland • 2022-02-18
NyheterBad GasteinCoronaCovid-19KitzbühelÖsterrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen