Från en tidigare lyckad Girls Day Out. Foto: Sofia Sörlin

Skidsnack

Skidsnack: Hjälmkrav i Kläppen och wildcard till Reine Barkered

Veckans skidsnack tar upp Reine Barkereds wildcard till Verbier, hjälmkrav i Verbier och att anmälan öppnat till Girls Day Out.

Text: Anton Furuland • 2022-02-23 Uppdaterad 2022-02-23

Reine Barkered får wildcard till Verbier

Mr Mayor blickar mot Verbier och Bec Des Rosses. Men först barnafödsel, såklart. Foto: Freeride World Tour

De två första tävlingarna i Freeride World Tour slutade med låga poäng för Åresonen Reine Barkered, och den senaste deltävlingen i kanadensiska Kicking Horse valde han att stå över i och med att han och partnern Jackie Paaso väntar barn.

Men vi som vill se the Mayor of Stomptown göra sin grej på Freeride World Tours final i Verbier 26 mars-4 april kan dock pusta ut. Reine har fått ett wildcard till finaltävlingarna i Schweiz och som nybliven farsa kommer vi få se Reine utmana Bec Des Rosses ännu en gång.

Och vi minns såklart hur det såg ut i Verbier förra året när Reine gick för guldet i hela touren.


Anmälan öppen till Girls Day Out

Förra året arrangerade InspireUs gratis lovaktivitet för skidåkande tjejer i åldrarna 10–16 år. Foto: InspireUs

2013 arrangerade nätverket InspireUs för första gången tjejskicampet Girls Day Out i Åre, som sen dess blivit ett väldigt populärt och uppskattat event. Nu har anmälan till årets upplaga öppnat så passa på att hugga en plats innan det är för sent.

Lördag 26 mars är datumet som gäller för 2022 och det kommer som vanligt bli en fullspäckad och peppad skiddag med möjlighet till tips och råd från några Sveriges vassaste coacher.


Girls Day Out 2022

Plats

Åre

Datum

26 mars

Ålder

Från 18 år

Förkunskaper

Skid- och snowboardåkare som kan åka obehindrat i hela skidsystemet

Anmälan och mer info

Det hittar du här


Vinn plats i Warren Miller-film tillsammans med Marcus Caston

Känner du någon sjukt inbiten Warren Miller-fantast? Nu finns chans att uppfylla en av hens förmodligen högsta drömmar – nämligen att medverka i en Warren Miller-produktion.

Den legendariske skidfilmsmakaren gick bort 2018 men hans verk – Warren Miller Entertainment – rullar alltjämt vidare och under mars kommer en lycklig vinnare bli överraskad av självaste carvingkungen himself Marcus Caston för att delta i en filminspelning.

Man får nominera en kompis, partner, barn, arbetskollega eller främling med en så bra motivering som möjligt till varför hen ska få joina en Warren Miller-inspelning. Sen är det bara att hålla alla tummar.

Vi skulle väl tro att möjligheten att vinna kanske inte jääääättestora om man är bosatt i Sverige, men det skadar ju inte att försöka. Anmälan stänger 6 mars och det fixar du här.Världsrekord i pjäxmaraton

Vi ber om ursäkt, men då och då passerar vissa hyperviktiga skidnyheter oss förbi. Därför vill vi nu föra till protokollet att det under hösten slogs ett nytt världsrekord för maraton i pjäxlöpning.

Det förra världsrekordet på 5 timmar och 30 minuter sattes 2019 på London Maraton av den brittiska kirurgen och höftfraktursspecialisten Paul Harnett. Men stackars Harnett fick se sig slagen med 7 (!) sekunder av landsmannen Paul Bennett i oktober och även det på London Maraton och med det högre syftet att samla in pengar till välgörenhet.

Världsrekord som är minst lika imponerande som Nils Van Der Poels.


Hjälmkrav i Kläppen

Ska du ha kul i Kläppen, ska du ha hjälm. Punkt.

Kläppen Ski Resort i Dalarna har blivit första skidanläggningen i Sverige att införa obligatoriskt hjälmanvändande i parkerna. Målet är såklart att öka säkerheten och minska skaderisken.

– Även om vi har en låg skadefrekvens i våra parker känns det här beslutet självklart. Vi är måna om våra gästers säkerhet och vill göra allt vi kan för att undvika allvarliga skador. Jag har själv tävlat aktivt på internationell nivå och har erfarenhet av hjärnskakning. Jag använder alltid hjälm och ser det som en självklarhet, säger Gustav Eriksson.

Den nya regeln om att bära hjälm i Kläppens parker trädde i kraft samma dag som anläggningen öppnade, den 16 december 2021. Regeln gäller Kläppen Snowpark, Junior Snowpark, Blue Line Snowpark och under barmarkssäsongen Kläppen Arena.


Text: Anton Furuland • 2022-02-23
NyheterÅreInspireUsKläppenMarcus CastonReine BarkeredskidsnackWarren Miller

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen