50 år i skidåkningens tjänst, thanks The Tram.

Utah

Ikoniska The Tram går i pension efter 50 år

Efter 50 år säger vi tack och bock till liften The Tram i amerikanska Snowbird. Till sommaren ersätts den av en lift med balkong.

Text: Anton Furuland • 2022-03-02 Uppdaterad 2022-03-02

I samband med sitt 50 års firande har Snowbird i Utah meddelat att jubileet kommer medföra vissa förändringar. En ganska påtaglig sådan är att den klassiska liften The Tram, som fört skidåkare 876 meter upp till puderparadiset i fem decennier, ska ”gå i pension” och till sommaren uppdateras och ersättas av ett par yngre och mer moderna förmågor..

Om allt går enligt plan kommer det se ut typ såhär till sommaren.

De nya liftarna är byggda i schweiziska Olten och ska nu vara på väg över Atlanten mot Utah.

Det som sticker ut allra mest från uppdateringen är förmodligen att de nya kabinerna ska ha en takbalkong som under sommarmånaderna rymmer 15 personer. Enligt organisationen i Snowbird ska det vara den första liftbalkongen av det slaget i USA.

Med såhär mycket pudermöjligheter blir man ju på gränsen till matt. Det är nästan så att man tycker synd om skidåkarna i Utah, men bara nästan..

Andra förväntade förändringar inkluderar glasgolvpaneler för sommarmånaderna, samt en teknisk uppgradering. Så hur vi skidåkare påverkas mer exakt återstår att se.

Nya The Tram väntas snurra igång lagom till sommarsäsongen som börjar i juni. Sista dagen för att åka The Orginial Tram är den 3 april – så passa på om du nu skulle ha vägarna förbi.


The Tram, Snowbird

Typ

Kabinbana

Fallhöjd

876 meter

Högsta åkhöjd

3 352 meter

Sektioner

1


Text: Anton Furuland • 2022-03-02
NyheterLiftSnowbirdUSAUtah

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen