Ebba fixade Sveriges första paralympiska guld på åtta år. Foto: Swedish Paralympic Committee.

Paralympics

Paralympiskt guld till Ebba Årsjö

Ebba Årsjö var snabbast i superkombinationen och bärgade därmed Sveriges första alpina paralympics-guld på 28 år.

Text: Anton Furuland • 2022-03-07 Uppdaterad 2022-03-07

I fredags startade Paralympiska spelen i Peking 2022 och redan på lördagen slog 21-åriga Ebba Årsjö till med Sveriges första medalj, ett brons i störtlopp. På söndagens super-G tävlingar hade Årså tyvärr inte där små marginalerna på sin sida och slutade fyra, bara nio hundradelar från medaljplats.

Men Ebba var inte klar på långa vägar, då hon under måndagsmorgonen svensk tid visade att hon är bäst när det gäller i superkombinationen och körde hem Sveriges första alpina Paralympics-guld på 28 år.

Efter super-G i superkombinationen låg Ebba tvåa men hade till slalomen hela 2,25 sekunder att plocka in på ledande Zhang Mengqiu från Kina. Inga som helst konstigheter visade det sig och Ebba stod för ett mäktigt åk och vann 1,51 sekunders marginal.


Text: Anton Furuland • 2022-03-07
NyheterEbba ÅrsjöParalympics

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen