Fodral och menskopp från Lunette x Peak Performance.

Skidsnack

Skidsnack: Menskopp för skidåkare och Hit n’ Turn i Kläppen

Veckans skidsnack uppmärksammar menskoppsbehållare från Peak, resultaten från FWQ och Hit n' Turn i Kläppen.

Text: Anton Furuland • 2022-03-08 Uppdaterad 2022-03-09

Peak och Lunette lanserar menskoppbehållare

Agnes Maltesdotter visar upp Trailblazer Edition.

I samband med Internationella kvinnodagen 8 mars presenterar Peak Performance nya kollektionen Trailblazer Edition, skapad av och designad för damer. Bland annat har Kajsa Larsson, Hedvig Wessel och Elisabeth Gerritzen varit med och satt samman klädeskollektionen som framför allt passasr för vår och sommarbruk.

Men kollektionen innehåller också ett till samarbete, och det med menskoppstillverkaren Lunette.

Tillsammans vill parterna minska tabun kring mens, och ha ett öppet samtal kring något de facto begränsar vardagen för kvinnor, inte minst när det kommer till skidor eller andra äventyr.

Lanseringen består av desinfektionsfodral för menskoppar att ta med sig ut på vilket äventyr som helst.

Material det är av hållbart och lufttätt rostfritt stål, och för desinficera koppen ordentligt tar man bort locket och ringen och sätter sen koppfodralet på en eld (eller på spisen, om du har tillgång till det såklart) för att koka. En smart clip-on-funktion ska det sen göra det smidigt att fästa den på din utrustning, om du vill slippa packa den i ryggan.

Produkterna går ännu inte att köpa, däremot söker man testpersoner, så vill du pröva den går det att få den hemskickad gratis. Det gör du via peakperformance.com


Här kan du testa puckelpist

Ludvig Fjällström ”prövar” på puckelpist. Foto: Harald Marbler

Vill du verkligen förstå hur djävulskt duktig Walter Wallberg och övriga i puckelpistlandslaget är? Ge dig själv ut bland knölarna och testa.

För att få fler att pröva på puckelpist har Svenska Skidförbundet därför sammanställt en lista över backar i Sverige där du hittar en puckelpist. Den hittar nedanför här.


Så gick första FWQ-finalen

Segrarinnan Manon Loschi tillsammans med Megane Betend (t.v.) och Jenne Keller (t.h.) Foto: Freeride World Qualifier

I lördags i Nendaz kördes den första av tre Freeride World Qualifier-finaler, som ska avgöra vilka som vinner de åtråvärda plaserna till Freeride World Tour. På startlinjen i Schweiz var fyra svenskar – Caroline Strömberg, Petra Ohlson, David Deliv och Edvin Olsson.

Bäst gick det för Edvin Olssson som med mäktigt åk med bland annat en clean backflip, slutade på en fjärdeplats och satt sig en bra sits inför de kommande två finaltävlingarna. För David Deliv blev det en trettonde plats, efter att ha misslyckats med sista landningen.

Top 15 herrar i Nendaz FWQ.

Sist ut på facet av damernas skidor, och det var knappast något drömsnö med en riktig uppkörd och svårhanterad terräng. Dessvärre kraschade Caroline Strömberg och Petra Ohlson drog också hon omkull, och det blev en 11:e respektive 9:e plats.

Damernas skidor Nendaz FWQ.

Här kan du se reprisen av hela sändningen från Nendaz. Och till helgen är det bara att spänna fast sig igen – då är det dags tävling nummer två i slovakiska Jasna.


FWQ Finals 2022

Förutsättningar

Totalt är det fyra skidherrar, två skiddamer, två snowboardherrar och en snowboarddam som kvalificerar sig för Freeride World Tour. Åkarnas två bästa resultat från de tre stoppen slås ihop och fäller avgörandet.

5-9 mars

Nendaz, Schweiz

11-14 mars

Jasna, Slovakien

1-5 april

Gurgl, Österrike

Info

freerideworldtour.com


Burton Mystery Series intar Kläppen

Snowboardåkare? Burton bjuder till helgen in till skönt häng och avslappand tävling i Kläppen när deras Mystery Series Hit n’ Turn intar dalaorten. Upplägget är en twist på banked slalom, med uppskottade snövallar som formar ungefär en snörodelbana.

Anmälan är gratis, så vad väntar du på?


Schema

Fredag, 11 mars 2022

14.00 – 17.00: Öppen bana för träning

Lördag, 12 mars 2022

09.00 – 10.00: Öppen bana för träning

10:30 – 12:30: Kvalifikation & ‘We ride together’

12:30: Grillmingel för alla åkare 

14:00 – 16:00: Final

16:15: Prisceremoni

21:00: Efterfest på restaurang Halster

Åldersklasser och prispengar
Ungdomar (under 15 år)
1:a pris 7000 SEK värdecheck hos Burton
2:a pris 5000 SEK värdecheck hos Burton
3:e pris 3000 SEK värdecheck hos Burton

Tjejer/ killar /masters (40+)
1:a pris 7000 SEK 
2:a pris 5000 SEK
3:e pris 3000 SEK

Info

klappen.seText: Anton Furuland • 2022-03-08
NyheterBanked SlalomCaroline StrömbergDavid DelivEdvin OlssonFreeride World QualifierKläppenLudvig FjällströmMensNendazPeak PerformancePEtra OhlsonPuckelpistWalter wallberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen