Chad Sayers hittar hem på Aiguille du Midi. Foto: Mattias Fredriksson

Covidrestriktioner

Frankrike lättar på covidrestriktionerna

Ska du åka skidor i Frankrike kommer det nu se ut nästan som post-pandemin. Från och med måndag 14 mars har man lättat på en del restriktioner.

Text: Anton Furuland • 2022-03-14 Uppdaterad 2022-03-14

Med start från och med måndag 14 mars släpper Frankrike på vissa restriktioner och det har sin påverkan på skidorterna i landet.

Du behöver fortfarande bära mask i kollektivtrafiken och det innefattar ju då också kabinbanor och gondolliftar. En stor förändring blir däremot att man numera inte behöva visa upp vaccinbevis eller använda mask på restauranger, barer, nattklubbar eller andra typer av butiker eller offentliga platser.

Funtar du på en spontanare till La France får du nog snabba på med bokningarna, samt göra dig beredd på att trängas. Enligt rapporter ska många franska skidorter nämligen ha ett rekordhögt bokningsläge för mars.


Text: Anton Furuland • 2022-03-14
NyheterCoronaCovidCovid-19Frankrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen