Turdell under sitt vinnaråk i Verbier förra året. Kan han göra det igen? Foto: Red Bull Content Pool

Freeride World Tour

FWT-finalen i Verbier är igång – blir det svensk seger?

Lördag 09.15. Då ska det avgöras på Bec des Rosses i Verbier vilka som blir årets vinnare av Freeride World Tour.

Text: Åka Skidor • 2022-03-25 Uppdaterad 2022-03-26

Inför lördagens avgörande av Freeride World Tour 2022 är det schweiziskt i topp genom Maxime Chabloz, men inte långt där bakom på andra och tredje plats finns Carl Regnér och Kristofer Turdell hack i häl på schweizaren.

Regnér slutade två senast i Fieberbrunn och är ändå den av tourens kvarvarande svenskar som visat upp jämnast åkningen under hela touren. För regerande världsmästaren Turdell började det lite knackigt, men från och med Kicking Horse har han visat varför är han just regerande världsmästare.

Kan någon av de ta hem hela skiten? På förhand ser det i alla fall ljust ut, med tanke på vilken form de visat upp. Men vi vill inte jinxa något…

Förutom toppduon Regnér och Turdell så kommer också nyblivne farsan Reine Barkered till start tack vare ett wildcard. Totalsegern är utom räckhåll för Reine men vi vågar satsa det mesta vi äger på att han är rejält taggad på att göra ett riktigt bra resultat på Verbier.

Och är det någon som vet hur man ska handskas med Bec Des Rosses är det Borgmästaren of Stomptown. Totalt har det blivit tre segrar i Verbier för honom, och det är det enbart två andra åkare som mäktat med genom åren (Kaj Zackrisson och fransmannen Aurelien Ducroz)

I damernas skidor är det nya zeeländskan Jessica Hotter som startar med ledartröjan på, dryga 6000-6500 poäng före Hedvig Wessel och Lily Bradley.

Och så har vi såklart Cody Bramwell som ligger bra till i herrarnas snowboard inför avslutningen. Kan han rå Camille Armand eller till och med Blake Moller på första platsen?

Ställningen i snowboard herrar

Ställningen i snowboard damer


Text: Åka Skidor • 2022-03-25
NyheterCarl RegnérCody BramwellFreeride World TourKristofer TurdellReine BarkeredSchweizVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen