Maxime Chabloz kunde knappt tro på att han vunnit Freeride World Tour 2022. Foto: Screenshot

Freeride World Tour

Maxime Chabloz vinner Freeride World Tour före Carl Regnér

Schweizaren Maxime Chabloz var svårslagen i Verbier och vann Freeride World Tour, men Carl Regnér körde in på en imponerande andra plats i totalen.

Text: Anton Furuland • 2022-03-26 Uppdaterad 2022-03-26

Kristofer Turdell och Reine Barkered var först ut av de tre svenskarna, på den minst sagt allt annat än lätthanterliga snön på Bec de Rosses-facet i Verbier.

För Barkered blev det dessvärre en urkörning och regerande mästaren Turdell landade in på en score på 66.67 och slutligen en fjärdeplats i totalen.

Regnér i målfållan under den nervösa väntan.. Foto: Screenshot

Sen var det dags för Carl Regnér vars åk, föregicks av en lång väntan efter en ruggig krasch från Aymar Navarro. Spanjoren gick för bland de hårigaste linjerna man skådat men lyckades tyvärr inte stå på benen och tumlade otäckt ned från Bec des Rosses efter att också slagit i ett klipparti i fallet.

Som tur var ådrog inte Navarro sig några livshotande skador, meddelades det efter tag från FWT:s sändning. Han är nu på väg till sjukhus och man uppgav också att det kan röra sig om någon form av huvudskada.

Slutställningen i herrarnas skidor.

Men trots den långa väntan fanns det ingen som helst tvekan från Regnér som varit säkerheten själv hela touren egentligen. Det som behövdes för att slå Maxime Chabloz och vinna hela touren var ett åk på över 95.33 – och det var ett par spännande minuter medan domarna bedömde Carls åk… innan de sen förkunnande 91.33 för Carl efter bland annat 360 och backflip.

Tyvärr alltså ingen totalseger för Mr Regnér men däremot en sjukt imponerande och ytterst välförtjänt andra plats.

Slutställningen i damernas skidor.

I damernas skidor vann Jessica Hotter totalen framför Hedvig Wessel, tros att nya zeeländskan körde ur och inte samlade in några poäng.

Vann själva Xtreme Verbier gjorde hemmaåkaren Sybille Blanjean.

Snowboarddamernas resultat från Verbier.
Snowboardherrarnas resultat från Verbier.

I herrarnas snowboard satsade Cody Bramwell stort och gick för segern men kunde inte stå på benen. Vinnare totalt blev istället amerikanen Blake Moller.

Damernas snowboard vanns för dagen av Manuela Mandl, men fransyskan Tiphanie Perrotin var den som slutade som segrare i totalen.


Text: Anton Furuland • 2022-03-26
NyheterAymar NavarroCarl RegnérFreeride World TourKristofer TurdellReine BarkeredSchweizVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen