Klassiska The Tram i Snow Bird.

Skidsnack

Skidsnack: Skistar sajnar Nils van der Poel, Ride the Cow & Freeride World Qualifier

Veckans Skidsnack med Skistars samarbete med Nils van der Poel, ny film från Alexander Rydén och Ride the Cow.

Text: Anton Furuland • 2022-04-07 Uppdaterad 2022-04-07

Nils van der Poel går ihop med Skistar

Nils van der Poel vet ett och annat om försäsongsträning. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Sveriges mest hajpade idrottare 2022 Nils van der Poel valde att lägga skridskorna på hyllan efter sitt episka OS i Peking, och nu är det klart vad 25-åringen ska ägna sig åt istället.

Van Der Poel har nämligen signat på för Skistar som ambassadör och affärsutvecklare samt medlem i företagets fjällandslag.

– Som skridskoåkare spenderade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar för att kunna bedriva högkvalitativ träning. Det var en perfekt träningsmiljö för mig under vårvintern och sommaren. Det var dessutom ett perfekt ställe att förgylla vilodagarna på. Därför känns det så häftigt att få vara med och utveckla den miljön ytterligare. Det ligger mig varmt om hjärtat, säger Nils van der Poel, i ett pressmeddelande.

Det verkar alltså vara i huvudsak Skistars sommarsäsong som van der Poel kommer vara involverad i, och såklart en del i Skistars ökade satsning på året-runt-aktiviteter.


Sista åket med Tram i Snowbird

Tidigare under vintern gick amerikanska skidorten Snowbird ut med att man i samband med 50-års jubiléet av deras klassiska lift The Tram ska “pensioneras” och till sommaren uppdateras och ersättas av ett par yngre och mer moderna förmågor.

Nu har The Original Tram fraktat sina sista peppade skidåkare upp på berget, och det har såklart dokumenterats.


Läs mer om The Tram och Snowbird:

Ikoniska The Tram går i pension efter 50 årRydén och Fjällström på Chlyn Wendenstock

Äventyrsfotografen- och filmaren Alexander Rydén har släppt ny skidfilm från Engelberg! Tillsammans med William Fjällström bestigs Chlyn Wendenstock, vars topp är 2 954 meter, och sen väntar såklart skidåkning som välförtjänt belöning för klättringen upp.


Fler amerikanska skidorter inför reservationkrav för Ikon Pass

“Skidåkning” i Vail.

De evighetslånga köerna och tokknökade parkeringar på många amerikanska skidorter är intet nytt och ett ämne som är uppe för ständig debatt och med förslag på förbättringsåtgärder.

För att tackla problemet, och gynna locals som förståeligt börjar bli ordentligt trötta på det hela, har anläggningar som Jackson Hole, Taos och Snow Summit sedan 2020/2021 valt att införa reservationskrav för skidåkare som använder sig av Ikon Pass.

Huruvida det faktiskt gjort någon väsentlig skillnad är lite oklart än så länge, det går ganska snabbt att söka sig fram till forum och diskusionner på nätet som inte direkt jublar åt rådande kösituationer i Jackson exempelvis.

Oavsett vad komemr till nästa säsong även Aspen, Big Sky, Brighton Resort och Loon Mountain haka på initiativet med reservationskrav för Ikon Pass-åkare.


Freeride World Qualifier avgjort – inga svenskar vidare till FWT

Åkarna som kvalade in till Freeride World Tour 2023

Veckan inleddes med avgörandet av kvaltouren i österrikiska Obergurgl med de fyra svenskarna David Deliv, Caroline Strömberg, Edvin Olsson och Petra Ohlson på start.

Den fyrstjärniga tävlingen i Obergurgl var den tredje av tre finaltävlingar på kvaltouren och chans att fortfarande slå sig in i Freeride World Tour hade fortfarande herrarna Deliv och Olsson.

Tyvärr räckte det inte hela vägen för någon av dem i den tuffa konkurrensen, och i synnerhet David Deliv var riktigt nära.. Skåningen låg inför Obergurgl på en fjärde placering i totalscoren, vilket hade gett en FWT-biljett. Men dessvärre slutade Deliv sjua och fick sen sig se passerad av nya zeeländaren Manu Barnard som snodde åt sig fjärde platsen och den sista åtråvärda biljetten.

För Edvin Olsson, som låg åtta inför sista finalen, blev det i Obergurgl en nionde plats och en sjunde plats i totalen.

För de svenskarna damerna grinade oflytet elakt. Både Strömberg och Olsson drog omkull precis innan målfållan, med varsin skida som dök ned i den färska och luriga snön i Obergurgl.

Reprisen från sändningen kan du se här nedan.


Äntligen Ride the Cow igen!

Foto: Ride the Cow

Vi skickar en shoutout till ett av Skidsveriges skönaste event, Ride the Cow i Hemavan, som är tillbaka igen efter två års coronapaus. Dessutom gör man det ju med nya arrangörerna Gabriella Edebo och Lovisa Rosengren bakom spakarna.

Senaste nytt från Kobåset följer du bästa via deras Instagram.Text: Anton Furuland • 2022-04-07
NyheterAlexander RydénCaroline StrömbergDavid DelivEdvin OlssonFreeride World QualifierFWQGabriella EdeboHemavanKläppenKobåsetLovisa RosengrenNils Van der poelObergurglÖsterrikePEtra OhlsonskidsnackSkistarSM

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top