Tävling men också skönt häng lär det bli i Narvik. Foto: Jan Arne Pettersen

Norge

Äntligen Narvik Freeride igen

Efter två års pandemiuppehåll är det dags för andra upplagan av friåkningstävlingen Narvik Freeride under första helgen i maj.

Text: Anton Furuland • 2022-04-12 Uppdaterad 2022-04-12

2019 arrangerades friåkningstävlingen Narvik Freeride för första gången, men som mycket annat har events av det slaget på sättas på hold sedan coronapandemin klev in i vår världsbild.

En av segrarna i juniorklassen från Narvik 2019 – en viss Max Palm. Foto: Rune Dahl

Men nu är det äntligen dags att få välkomna friåkare att tävla i ett av Skandinaviens allra bästa offpistområden och svenske tävlingschefen och Narvik-local Micke Af Ekenstam är taggad och förväntansfull.

– Det ska bli otroligt kul att återigen få se så många friåkningstalanger på startlinjen i Narvik. Snöläget är bra och toppliften funkar, så det kommer att bli en toppenhelg, säger Micke Af Ekenstam.

Datumen som gäller är 29 april-1 maj och där kommer seniorerna att tävla 29 april, juniorerna 30 april och sedan avslutas det med en topptursdag 1 maj. Detta är alltså bara några få dagar innan Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen.

Narvik Freerides juniortävling 30:e april är en del av den internationella Freeride Junior Tour och juniorserien i Norway Freeride.

Liftutsikten är typ lika bra som åkningen i Narvik. Foto: Jan Arne Pettersen

Prispengar (summa ej avslöjad ännu) utlovas till de tre bästa damerna och herrarna.

Sista dag för anmälning är 25:e april.

Info

facebook.com/narvikfreeride

narvikfreeride.wordpress.com


Text: Anton Furuland • 2022-04-12
NyheterMicke Af EkenstamNarvikNorgeTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen