screenshot WePowder

Snöprognos

Första snön till Alperna

Höstsnön har anlänt till Alperna och flera anläggningar har kunnat öppna upp.

Text: Anton Furuland • 2022-09-26 Uppdaterad 2022-09-26

Sommarskidåkningen i Alperna har varit rent ut sagt usel med endast Hintertux i Österrike som har kunnat hålla öppet för allmänheten. Anledningen regn och höga temperaturer senaste månaderna, som bland annat fick Zermatt att stänga.

Nu har som tur är höstens första snö börjat anlända så smått och med det har ett antal anläggningar kunnat välkomna skidåkare igen.Till exempel Sölden, Zermatt och Passo Stelvio. Här är ett litet smakprov av det vita höstguldet.

Även i Nordamerika har snö trillat ner, till exempel i Kanada och Klippiga bergen.

Snötoppen i Europa just nu, med ett gäng klassiker i täten.

Text: Anton Furuland • 2022-09-26
NyheterAlpernaNordamerikaNysnöSnösnöfallVinter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen