Hedvig Wessel och Lexi DuPont. Foto: Sister Summit

Friåkning

Sister Summit – nytt skidcamp för kvinnor

Nya eventet Sister Summit vill lyfta kvinnliga skid- och snowboardåkare till en ny nivå. Grundare är några av friåkningens mest sprudlande personligheter.

Text: Gabriella Edebo • 2022-10-16 Uppdaterad 2022-10-16

Förra säsongens wildcard på FWT, Lexi DuPont, en amerikanska som synts frekvent på filmduken de senaste åren, fick inspiration från cyklingens friåkningsevent Red Bull Formation och ville skapa ett evenemang för kvinnliga åkare från flera discipliner för att inspireras av varandra och driva utvecklingen av sporterna framåt. 

Foto: Stellar Media

Tillsammans med Norges stolthet på världstouren i friåkning Hedvig Wessel, en av de mest framstående snowboardåkarna genom tiderna Leanne Pelosi och Freeride World Tours kommunikationschef Fanny Avril har planerna för en fullmatad vecka tagit form.

Den allra första upplagan av Sister Summit kommer i slutet av november att samla några av de bästa kvinnliga skid- och snowboardåkarna i världen för en veckas åkning och workshops i kanadensiska Revelstoke. Visionen är att pusha gränser inom sporten och att tillsammans inspirera, innovera, samarbeta och förändra det de kallar för den feminina frekvensen i outdoor-branschen, samt att främja kvinnlig representation i media.

– Med en känsla av community, mångfald, snösäkerhet och hälsa som grund-pelare, vill vi skapa en mötesplats för kvinnor där vi kan träffas och lära av varandra, beskriver Hedvig.

Medgrundaren Fanny Avril.
Sista medgrundaren, Leanne Pelosi.

Tio skidåkare och tio snowboardåkare kommer att bjudas in till den allra första veckan av Sister Summit. Utöver det kommer även kvinnliga fotografer, filmare, entreprenörer och andra inspiratörer att medverka under veckan. Det kommer även finnas möjlighet för två rookies att ansöka om att få vara med. 

En del av föreläsningarna och diskussionerna från veckan kommer även att livesändas, och tanken är att det hela ska resultera i en långfilm från veckan i slutändan.

Mer info

sistersummit.co


Text: Gabriella Edebo • 2022-10-16
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen