Foto: Arc'teryx

Skidfilm

Häng med på episk filmkväll med Arc’teryx och Åka Skidor!

Vill du säkra ditt vinterpepp? 29 november bjuder Arc'teryx och Åka Skidor in till skidfilmskväll på Filmhuset i Stockholm.

Text: Åka Skidor • 2022-11-07 Uppdaterad 2022-11-07

Vill du vara 100 procent säker på att ditt vinterpepp är laddat till absolut max? Skriv in 29:e november på Filmhuset i Stockholm i din kalender. Då bjuder Arc’teryx in till filmkväll för skid- och snowboardälskare med stories från stora berg, fina offpiståk och svårslagen inspiration från kalla puderdagar med goda vänner.

En biljett kostar ynka 55 kronor och alla intäkter från filmkvällen går till Protect Our Winters Sweden. Åka Skidor är mediapartner till balunset vilket vi såklart är otroligt peppade på. Här nedan kan du läsa lite om filmerna som står på schemat 29 november

Yours Truly

Följ med proffsskidåkaren Cole Richardson för en vinter i BC:s vildmark, i jakt på nysnö och oförglömliga åk i sin karaktäristiska och kreativa stil.
Yours Truly är ett visuellt kärleksbrev till vintern, skrivet av proffsskidåkaren Cole Richardson. Den här kortfilmen är filmad i hjärtat av BC:s vildmark och fångar jakten på pudersnö, pillow lines och åkning färgad av Coles omisskännliga kreativa stil.

La Forêt
Hur växlar schweiziska friåkaren Maude Besse upp sin respekt för naturen i hennes närhet? Svar: mer tid högt upp i bergen med gott om snö.
La Foret är en film som för samman enkelheten från forna tider när vi levde i en djupare koppling till vår omgivning och den snabba takten i dagens samhälle. Filmen utforskar hur vi bättre kan förstå och få kontakt med platserna vi älskar.

Creation Theory
En resa till Västfjordarna på Island för att utforska likheterna mellan sport, musik och kreativitet.
I Västfjordarna på Island, där bergen möter havet, finner kreativiteten sitt ultimata mänskliga uttryck: en surfare på en våg, en snowboardåkare på en topp, en musiker på en scen. Creation Theory söker parallellerna mellan sport och musik, och försöker svara på frågan: varifrån kommer kreativiteten?

Good Medicine
Följ med gamla och nya vänner på en road trip längs kusten genom nordvästra Norges avlägsna fjordar. Från att surfa i iskalla vatten till att friåkning i fjällen – denna utmanande och triumferande resa tvingar åkarna att reflektera över vilka de är och hur man lever i nuet.

Balkan Express
Alpinisterna Max Kroneck och Jochen Mesle bokar en enkelresa med tåg från München till Thessaloniki och tar sig sedan hem — på en över 250 mil lång resa — på cykel och skidor.
En dokumentär som visar den utmanande resan hem för alpinisterna Max Kroneck och Jochen Mesle. Duon tar sig på cykel och skidor sig an 250 mil över tio breddgrader genom Balkan medan de utforskar en del av Europas vildaste berg. I sin jakt på de vackraste skidturerna träffar de locals längs vägen.


Arc’teryx films: On tour – Stockholm

När? Tisdag 29 november, 19:30-22:30

Var? Filmhuset, 1 Borgvägen Stockholm

Biljetter: https://www.eventbrite.ca/e/arcteryx-films-on-tour-for-the-love-of-winter-stockholm-biljetter-452233712207 


Text: Åka Skidor • 2022-11-07
NyheterÅka SkidorArc'teryxfilmFilmturnéSkidfilmSkidvideoStockholm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen