Lätt som en plätt att skydda sig rätt. Foto: Sophie Odelberg

Prylar

Wessel släpper signaturmodell med POC

POC och Hedvig Wessel har slagit sina kloka huvuden ihop och lanserar tillsammans hjälm och goggles.

Text: Tobias Ivarsson • 2022-11-08 Uppdaterad 2022-11-08

Friåkningsesset och den forne olympiske puckeltuggaren Hedvig Wessel lanserar en signaturmodell hos Poc. Lanseringen består av Obex BC Mips-hjälmen och Orb-gogglarna som båda används av Hedvig i och utanför tävling.

Hedvig och POC-teamet på idémöte.

Hjälmen är prydd med gyllene detaljer för att representera konturlinjerna på en karta, som visar Stetinds unika typografi. Den blå nyansen som används på skidglasögonen förmedlar kvällshimlens nyanser över Lyngenalperna i norra Norge, ett område som Hedvig älskar att åka skidor i. 

— Norges nationalberg, Stetind, symboliserar livet på ett så vackert sätt och designen representerar vad jag känner när jag ser Stetind. Dess perfektion, dess skönhet och dess extrema svårighet. När jag började jobba med min signatursamling ville jag lägga till ytterligare en dimension till hur jag upplevde den och utmanade mig själv att klättra och åka skidor på Stetind. Den är välkänd för att vara extremt krävande och designen kommunicerar också att med hårt arbete och kalkylerade beslut är allt möjligt, berättar Hedvig.

Kollektionen har även en smiley som Hedvig ritar på alla sina skidor som en påminnelse om att det framförallt är viktigt att njuta och ha roligt när hon åker.

Vad är viktigt för dig när det kommer till en hjälm?

— För mig är det viktigt att hjälmen är bekväm och känns lätt. Det är viktigt för mig att den inte kommer i vägen, och att jag kan höra vad som händer runt omkring mig. Jag vill att den ska kännas som en del av mig, och att den sitter bra och stadigt utan att vara för tajt. Personligen gillar jag hjälmar som inte är för stora, och att glasögonen passar bra ihop, svarar Hedvig.

— Att kunna arbeta med en så talangfull skidåkare och konstnär är en sällsynt möjlighet. Designen vi har skapat tillsammans är speciell, särskilt hur vi kunde väva ihop olika texturer, konturer och färger till en enhetlig, sömlös kollektion, säger Sofie Berglund, produktchef Eyewear and Goggles på POC, om kollektionen.


Text: Tobias Ivarsson • 2022-11-08
NyheterbrillorGogglesHedvig WesselHjälmPocPrylarUtrustning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen