Woolf har sina rötter bland i snowboard. Foto: Leo Solland

Nyheter

Woolf – det nya underställsmärket från Hemsedal

I början av November lanserade Woolf Merino – ett nytt ekologiskt underställsmärke för optimal passform och funktion.

Text: Anton Furuland • 2022-11-11 Uppdaterad 2022-11-11

1 november lanserades ett sprillans nytt underställsmärke – Woolf Merino. Företaget som satsar på högkvalitativa och ekologiska underställ födes i de norska bergen och har den norska snowboardåkaren Ståle Sandbech som tidig investerare, samarbetspartner och ambassadör.

– När jag först hörde talas om Woolf visste jag att detta var något jag måste vara med om. Det fanns inget autentiskt underställsmärke som jag hade någon koppling till, och det är något som jag kände att branschen saknade, säger Ståle Sandbech i ett pressmeddelande.

Ståle Sandbech mår gott i sitt nya underställ. Foto: Leo Solland

Grundare är skidbranschräven Tord Olsen, som tidigare varit skandinavisk distributör för varumärken som Vans, Quiksilver och Dragon, och Marco Cignini, prisbelönt kreativ chef för några av New Yorks ledande byråer.

Woolfs rötter inom snowboarding och skidåkning kommer från Hemsedel och den norska hemstadens krävande förhållanden har gett både inspiration och utgjort testplats för kollektionen.

Dress like a…
Woolf.

Kollektionen består av två olika linjer. Dels Performance-linjen som är en blandning av Tencel (elastan) och Merinoull, och sen linjen Everyday som gjorde helt och hållet i merinoull. Det finns både långärmade och kortärmade överdelar samt underdelar (män och kvinnor), strumpor, balaklava, mössa och halsvärmare. Både merinoull och Tencel är naturmaterial som är biologiskt nedbrytbara, och kan helt återgå till naturen – inte dumt alls.

Woolf siktar högt och har som ambition att erbjuda understället med det mjukaste, varmaste, mest luktresistenta, fukthanterande och hållbart producerade merinoull som finns tillgänglig. Foto: Leo Solland

Woolf kommer att säljas via woolfmerino.com och i utvalda Naturkompaniet affärer, bland annat i Åre och i Stockholm. Dessutom kommer Woolf köra lanseringsfest i Åre någon gång i Januari, så håll utkik efter det.


Text: Anton Furuland • 2022-11-11
NyheterFunktionHemsedalKläderMarco CigniniMerinoMerinoullNorgePrylarPrylguideSnowboardStåle SandbechTord OlsenUllUnderställWoolf Merino

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen