Anna Smoothy, en av tre co-founders för Cirkel Supply, öser på.

Kläder

Svenska Cirkel Supply satsar på hyrkläder i Alperna

Det finns många anledningar att hyra istället för att äga något. Det vill svenska Cirkel Supply ta fasta på och erbjuder hyrkläder till skidturister i Alperna.

Text: Anton Furuland • 2022-11-29 Uppdaterad 2022-11-29

För två år sedan föddes en idé hos 42-åriga Anders Bergenstrand. Han hade jobbat inom modebranschen en massa år, men kände att det var dags att göra en förändring och syssla med något som han verkligen älskar. Som att åka skidor, vandra, cykla. Frågan var bara hur kan man kombinera att vara inom den branschen och samtidigt göra något som också är hållbart?

Patagonia är ett av märkena du kan hyra hos Cirkel Supply… Foot: Lin Ivarsson
Både för dam- och herrkläder. Foto: Lin Ivarsson

Svaret blev Cirkel Supply – ett företag som inriktar sig på att hyra ut skidkläder till turister i Alperna. För ett år sedan anslöt även Per Berthels, med bakgrund inom marknadsföring och även han med ett engagemang för hållbarhet. 

En tredje co-founder, Anna Smoothy, har också joinat, och tillsammans har man hittills etablerat satsningen i Engelberg, Verbier och Zermatt men kan också leverera till alla skidorter i Schweiz.

– Vår målgrupp är personer som åker lite mindre skidor och inte har samma behov av att äga kläderna. Sen kan det ju också vara för folk som vill testa nya kläder helt enkelt, säger Per Berthels.

Anders Bergenstrand (t.v), Per Berthels (t.h) och Anna Smoothy.

Förutom det miljösmarta att hyra något är smidighet ett nyckelord för Cirkel Supply. Klädesplaggen bokas via deras hemsida och sen ligger det framplockat på hotellet när man anländer, alternativt via en pick up-point.

– Vi hoppas underlätta för resenärerna. De kan då resa lättare, med en mindre mängd bagage, säger Per Berthels. 

Kläderna som går att hyra är av idel hög kvalitet och från märken med profilerat hållbarhetstänk. Idag hyr Cirkel Supply ut från Patagonia, Houdini, Picture Organic Clothing, Hestra, Ortovox och barnmärket Namuk.

– Vanligtvis när man hyr skidkläder har man inte en aning vad man får. Det kanske blir något som inte passar. Vi vill erbjuda schyssta kläder, som passar just till dig, samt en outfit som är uppdaterad, säger Per Berthels.

Anna Smoothy åker lift i Kappl. Foto: Petter Berggren

Skulle det bli tokigt med storleken går det att byta på plats, men du får i så fall vänta ett dygn på ny leverans. Därför jobbar Cirkel Supply tydligt med storleksguider för att kunden ska hitta rätt från början.

Cirkel Supply är också en del av nätverket Circular Economy Switzerland.

Planen för Cirkel Supply är att rulla ut i fler schweiziska skidorter till att börja med. Sen hoppas man att även etablera sig i Norden som ett vidare steg och därefter i grannländerna runt om i Alperna, berättar Per.

– Vi vill inte stå med någon pekpinne, men varför köpa något för 10 000 som kanske knappt används? Varför då inte dela på det med andra?

Minsta hyrtid är tre dagar och längsta tid är fjorton dagar. 

Checka in cirkelsupply.com för utbud och uthyrning.


Text: Anton Furuland • 2022-11-29
ArtiklarNyheterAlpernaCirkel SupplyEngelbergHyrkläderKläderUtrustning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen