FIS + FWT = sant.

FWT

Freeride World Tour köps upp av FIS

Freeride World Tour har köpts upp av International Ski and Snowboard Federation (FIS) och de två organisationerna går nu samman.

Text: Anton Furuland • 2022-12-09 Uppdaterad 2022-12-09

De två organisationerna Freeride World Tour och FIS kommer att slå sig samman från och med säsongen 2022-2023, då den senare köpt upp FWT. Det meddelades under torsdagen 8 december.

Reine Barkered. Foto: Freeride World Tour

Genom att förvärva FWT kommer FIS att ytterligare förena alla discipliner inom skidåkning och snowboard, och det hoppas man såklart ska ge en större utveckling globalt.

– Att vara en del av Freeride World Tour och se hur det utvecklats under så många år gör att detta känns som ett naturligt nästa steg att ta. Det ska bli intressant att se vart det leder oss och jag tror att det kommer att ge mer erkännande till sporten och alla fördelar som kommer med det, konstaterade Reine Barkered i samband med offentliggörandet.

Mattias Hargin hänger mest utanför pisterna nuförtiden. Foto: Oskar Enander

Även från det svenska alpina hållet ser man positivt på köpet, och detta kan ju vara något som ledare till att friåkningen tar sig in i de olympiska spelen.

– Jag är glad över att höra nyheten att FWT kommer att ta steget och slå sig ihop med FIS. Eftersom jag har varit involverad i båda världarna tror jag att de två parterna har mycket att lära av varandra och blir ännu starkare tillsammans. Jag tror att det är ett bra tillfälle för FWT att utvecklas och ta nästa steg. Jag skulle älska att se friåkningen på OS i framtiden. Jag tror att den unika känslan och atmosfären runt freeride-gemenskapen inte kommer att förändras, eftersom den är gjord av människorna runt omkring och deras stora passion för sporten, och det kommer att förbli detsamma, säger Mattias Hargin.


Text: Anton Furuland • 2022-12-09
NyheterAlpintEuropaFISFreeride World TourFWTMattias HarginReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen