Henry Theolin värmer upp inför AMM.

Friåkning

Ny friåkartävling för barn och ungdomar i Åre

I mars går första upplagan av All Mountain Masters av stapeln. En ny freeride- och slopestyletävling för yngre åkare.

Text: Tobias Ivarsson • 2022-12-09 Uppdaterad 2022-12-09

Den 24-26 mars 2023 arrangeras All Mountain Masters (AMM), som är en freeride- och slopestyletävling för våra yngre åkare, 7-16 år. AMM vänder sig till både skid- och snowboardåkare. 

Åre kids.

Bakom tävlingen står Åre SLK Freestyle där flera professionella skidåkare är aktiva tränare, bland andra Henrik Windstedt, Sverre Liliequist och David Kantermo.

— Vi är ett gäng passionerade åkare och föräldrar här uppe som delar glädjen med våra barn. Genom att arrangera AMM hoppas vi sprida den glädjen till fler kids, att de ska sporra och peppa varandra helt enkelt, säger Sverre Liliequist. 

— Det känns därför helt rätt att starta AMM och bjuda in till grymt häng och kul skidåkning i Åre för alla typer av åkare, fortsätter han.

Eddie Windstedt hittar rätt bland fjällbjörkarna.
Casper Kantermo laddar inför AMM.

All Mountain Masters har bjudit in rutinerade speakers från NM i Riksgränsen: Felix »Felkan« Lundin och hans kollega Julius Aspman, som kommer ta hand om snacket under tävlingen.

På fredagen blir det Slopestyle i Bräcke och efter Freeride på lördag avslutas AMM med en härlig bankett och prisutdelning för alla åkare.

Och det är inte bara själva tävlandet som är viktigt här, räkna med att det blir ett evenemang för familjer med åkglädje, gemenskap och upplevelser som förenas i sann friåkaranda.

Loui Windstedt tar luft.
Det är viktigt att börja med puderträning i ung ålder.

Därför planerar gänget bakom AMM ett antal bokningsbara aktiviteter som ingår i anmälningsavgiften. Exempelvis kan det röra sig om lavinkurs, åkning med kända åkare, pryltest med partners eller hoppträning på JumpYard. Programmet presenteras i sin helhet i början av 2023. 

Anmälningsavgiften blir 850 kronor för båda Slopestyle och Freeride och vill man delta i en av grenarna blir priset 600 kronor. Då ingår tävlingsformat, banketten samt alla bokningsbara aktiviteter under söndagen.

Samtliga intäkter går oavkortat till arrangören, Åre SLK Freestyle.

Mer info

allmountainmasters.se

@are_freestyle


Text: Tobias Ivarsson • 2022-12-09
NyheterAll Mountain MastersÅreFriåkning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen