Foto: Kang

Utrustning

Kang släpper nya stavar

Svenska stavkungarna, Kang – från Åre, lanserar två nya modeller. En helt ny bambustav i freeride-modell och en teleskopstav, som kommer senare i januari.

Text: Tobias Ivarsson • 2022-12-20 Uppdaterad 2022-12-20

Båda stavarna kommer med ett 35 centimeter långt och mjukt EVA-grepp som tagits fram för friåkning och toppturer.

Dessutom kommer dessa stavar med ett system för avtagbara handledsremmar, där du klickar i och ur remmen, för åken där du helst kör utan och det finns risk för att fastna.

Bambu är ett organiskt material med utmärkt hållbarhet. Bamboo Freeride är Kangs mest hållbara stav hittills.

Remmen kan enkelt justeras med en hand, utan att ta av handskarna i kylan, och den halkfria ytan och den unika ergonomin gör den perfekt för både friåkning och toppturer.

En extra funktion är att toppen av staven är framtagen perfekt för att justera hälen på dina touring-bindningar. Så att du inte behöver sträcka dig ner för att justera höjden på hälen, om du turar där det är lite riskfyllt att böja sig ner.


Text: Tobias Ivarsson • 2022-12-20
NyheterÅrebambufreerideKangPrylarStavStavarteleskopstavUtrustning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen