Vi får vänta ett litet tag till på världens bästa friåkare. Foto: Freeride World Tour

Freeride World Tour

Freeride World Tour i Kicking Horse skjuts upp

Osäkra snöförhållanden gör att Freeride World Tours tänkta premiärtävling i Kicking Horse 13-18 januari skjuts upp.

Text: Anton Furuland • 2022-12-23 Uppdaterad 2022-12-23

13-18 januari var det tänkt att Freeride World Tour 2023 skulle inledas i Kanada och Kicking Horse. Men så blir det inte.

Osäkra snöförhållanden har gjort att FWT tillsammans med den lokala organisationskommittén beslutat att skjuta upp tävlingen i Kicking Horse till februari.

– Det har varit en utmanande start på vintern på Kicking Horse Mountain Resort, inte bara med en lägre mängd snö än normalt, utan också med kallare än normala temperaturer. Kombinationerna av dessa faktorer, tillsammans med en betydande vind tidigare den här säsongen, lämnar FWT-platsen Ozone i ett tillstånd som ännu inte är säkert att arbeta i eller producera några åkbara linjer för en tävling. Det kommer en förändring i vädermönstret, men det är också för stor osäkerhet med hur mycket snö som kommer inför de ursprungligen planerade tävlingsdatumen och hur lavinförhållandena kommer att vara. Med säkerhet som vår främsta angelägenhet känner vi att det rätta beslutet är att skjuta upp tävlingsdatumen, säger Mike Rubenstein, Kicking Horse Mountain Resort Area Manager

Den nya ordningen för FWT. Foto: Freeride World Tour

Därför kommer säsongen att dra igång i spanska Baqueira Beret den 28 januari 2023.

Kanske ett gott svenskt omen? För vi minns väl alla hur det gick senast i Baqueira Beret?

Foto: Freeride World Tour

Den nya tävlingskalendern kommer att ske enligt följande:

Baqueira Beret Pro, Spanien – 28 januari – 2 februari
Ordino Arcalís Pro, Andorra – 4 – 9 februari
Kicking Horse Pro, Kanada – 17–22 februari
Fieberbrunn Pro, Österrike – 11–17 mars
Xtreme Verbier, Schweiz – 25 mars – 2 april


Text: Anton Furuland • 2022-12-23
Nyheter2023Baquiera-BeretCarl RegnérCody BramwellFreeride World TourKanadaKicking HorseKristofer TurdellMax PalmReine BarkeredSpanien

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen