Justine Dufour-Lapointe firar segern i Andorra. Foto: D.Daher/Freeride World Tour

Freeride World Tour

Rainer vann i Andorra – mittenplaceringar för svenskarna

Freeride World Tours andra tävling är nu avgjord. Tyvärr blev inte riktigt lyckat för våra svenska som vid premiären i Baqueira Beret.

Text: Anton Furuland • 2023-02-02 Uppdaterad 2023-02-02

Nej tyvärr. Med svenska ögon sett blev det ingen favorit i repris från söndagens FWT-premiär med dubbelt blågult på pallen.

I Ordino Arcalís blev det istället mittenplaceringar för tre av fyra svenskar – Reine Barkered på 10:e plats, Carl Regnér på 11:e och Max Palm på 12:e där den senare oerhört snöpligt ramlat på flacken precis innan målgång.

Alla tre stod för bra åk men det var samtidigt stenhård konkurrens med övrigt fält och många av åkarna som levererade riktigt bra åkning och höga poäng.

Vann gjorde Valentin Rainer med fet åk innehållandes två backflips och två 360. Efteråt i målfållan var han märkbart tagen och rörd då han dedikerade åket till en kompis som bara för någon dag sen dött i en lavin.

För Kristofer Turdell slutade tävlingen dessvärre med en missad landning och en lägre score och 19:e plats till följd av det.

Totalen i herrarnas skidor. Barkered ligger på 15:e plats och Turdell på 23:e.

I damernas skidor blev det inte riktigt lika höga poäng men bjöds ändå på bra åkning.

Vassast var kanadensiskan Justine Dufour-Lapointe, före Molly Armanino och Elisabeth Gerritzen.

Totalen i damernas skidor

Hos snowboarddamerna tog Katie Andersson andra raka segern och leder just nu tämligen betryggande i totalen. I herrarnas snowboard leds totalen av Ludovic Guillot-Diat, det efter seger vid dagens tävling i Ordino Arcalís.

För Cody Bramwell ville det sig inte riktigt den här gången heller och han slutade på åttonde och näst sista plats.Kommande tävlingar Freeride World Tour 2023

Kicking Horse Golden BC Pro, Kanada: 17 – 22 februari

Fieberbrunn Pro, Österrike: 11– 17 mars

Xtreme Verbier, Schweiz: 25 mars – 2 april


Text: Anton Furuland • 2023-02-02
NyheterAndorraCarl RegnérFreeride World TourFreeride world tour 2023FriåkningFWT 2023Kristofer TurdellMax PalmOrdino ArcalisReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen