Walter på väg mot ännu en medalj. Foto: Mateusz Kielpinski/ FIS

VM i Bakuriani

Dubbla VM-medaljer för Walter Wallberg

VM i Freestyle är igång georgiska Bakuriani och det går bra för svenskarna. Under helgen körde bland annat Walter Wallberg in både en silver- och bronsmedalj i puckelpist.

Text: Anton Furuland • 2023-02-27 Uppdaterad 2023-02-27

Det blev inget guld som vid OS i Peking ifjol men VM i Bakuriani blev ändå en stor framgång för Walter Wallberg.

22-åringen från Åre tog nämligen sina två första VM-medaljer under helgen– ett brons i puckelpist som sen följdes upp med silver i parallellpuckelpist.

Här nedan kan du se Walters finalåk mot kanadensiska guldmedaljören Mikaël Kingsbury, samt bronsåket.

– Det var otroligt jämt och vi låg precis bredvid varandra hela åket. Han släppte lite mer på andra hoppet och kom före i mål. Men det känns fantastiskt att åka hem med två medaljer, sa Walter efter tävlingen.


Läs mer om skidåkning i Schweiz:

OS-guld till Walter WallbergText: Anton Furuland • 2023-02-27
Nyheter2023BakurianiParallellpuckelpuckelPuckelpistVMWalter wallberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen