Regga din briljanta idé på peakperformance.com/trailblazer.

Nyheter

Peak Performance lanserar program för kvinnliga äventyrare

Idag, på Internationella kvinnodagen, presenterar Peak Performance 'Trailblazer Program' - ett långsiktigt initiativ för att lyfta kvinnliga äventyrare.

Text: • 2023-03-08 Uppdaterad 2023-03-09

Kvinnor är underrepresenterade inom bergsporter och outdoor-aktiviteter. För inspirera fler kvinnor att utforska naturen, bidra till att öka antalet kvinnliga förebilder och sänka tröskeln för kvinnors deltagande har Peak Performance lanserat ett initiativ kallat Trailblazer Program.

Vem som helst kan ansöka till programmet, så länge projektet syftar till att tillgängliggöra naturen och outdoor-aktiviteter för kvinnor eller alla som identifierar sig som kvinna.

Freeride World Tour 2021’s vinnare Elisabeth Gerritzen är en del av Peak-teamet.

Ett team av äventyrare, bestående av Peak Performance-atleterna Hedvig Wessel, Elisabeth Gerritzen, Amanda Timm och VD Sara Molnar, kommer att välja vilka projekt som får ett stöd.

De utvalda projekten kommer få ett stöd på upp till 8000 € vardera för att driva initiativen vidare. 

Sajten är nu live och du hittar den via peakperformance.com/trailblazer


Text: • 2023-03-08
NyheterAmanda TimmElisabeth GerritzenHedvig WesselKvinnorPeakPeak PerformanceSara MolnarSverigeTrailblazer Program

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen