Liftåkningen i Laax tar nästa steg. Foto: FlemXpress.ch

Nyheter

Beställ din egen gondol i Laax

Schweiziska Laax ligger i framkant gällande liftar och lanserar till vintern on demand-gondolen FlemXpress.

Text: • 2023-08-14 Uppdaterad 2023-08-14

Schweiziska skidområdet Flims Laax Falera har på gjort sig kända för sin gröna miljöprofil och det är något som går igen i deras stora nyhet för vintern – gondolen FlemXpress.


Läs mer om skidåkning i Schweiz:

Schweiz 8 skönaste skidorter


Nä, en gondol är ju inget nytt under solen men det är däremot en on demand-gondol.

Alltså att den kort och gott finns tillgänglig på begäran, redo att transportera skidåkare till valda stationer utan något stopp, och därmed låta tomma gondoler stå kvar på stationerna och inte dra energi i onödan.

Så funkar gondolen. Foto: Screenshot FlemXpress

FlemXpress kommer rymma upp till 10 personer per gondol och ska gå året runt. Bygget av liften sker i två etapper och man kommer använda befintliga strukturer där det är möjligt.

Bas och mittstation – Flims-Foppa-Startgels – är planerad att öppna för skidåkare i december 2023. Den återstående delen, Startgels-Segnes-Nagens Sura-Cassons, öppnar i december 2024 och kommer att anslutas och fullborda bygget.

Mer info om om FlamXpress hittar du här


Text: • 2023-08-14
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen