Pudervarning i Sogndal
Daniel Furberg i Jostedalen. Foto: Terje Høihjelle

Pudervarning i Sogndal

Norges västkust har fått en bra start på vintern. Daniel Furberg drog nytta av det och stack iväg på en splitboardtur utanför Sogndal.

Daniel Furberg är den svenske snowboardåkaren som efter många säsonger i Engelberg och St Anton, och en sejour på Freeride World Tour, bestämde sig för att ta ett jobb som ingenjör i den norska oljeindustrin. Men drömmen om att göra något annat fanns hela tiden där och på fritiden började han bygga sina egna snowboards. Hobbyn blev efter hand mer seriös och Daniel driver nu sitt eget snowboardmärke, Furberg Snowboards med bas i Sogndal, mitt i bergen på Vestlandet. Brädorna fokuserar, precis som Daniel själv, på stora berg och toppturer.

Efter ett tidigt snöfall drog Daniel och fotografen Terje Høihjelle till Jostedalen, en dryg timme från Sogndal, monterade upp splitboarden och drog ut på tur. Terrängen runt Sogndal är fylld av pillows tidigt på säsongen innan de blir begravda under all snö som faller i trakten varje vinter, Sogndal är ett av Skandinaviens snörikaste områden.

Foto: Terje Høihjelle

Foto: Terje Høihjelle

Foto: Terje Høihjelle

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!