Transceiver, årets julklapp?

Prylguide

Prylguide: Marknadens 3 bästa transceivers

En transceiver och kunskap att hantera den är bland de bästa investeringar en skidåkare kan göra. Vi tipsar om tre favoriter.

Text: Åka Skidor • 2021-12-06 Uppdaterad 2021-12-07

Ortovox Diract Voice

Diract Voice är världens första transceiver som använder röstkommandon för att dirigera användaren att hitta lavinoffer ihop med en stor och tydlig skärm med bara den mest nödvändiga infon synlig. Ett smart och användarvänligt sätt att överbrygga den stress och panik som garanterat kommer när någon du tycker om ligger under snön och din kognitiva förmåga troligtvis är rubbad.

4 000 kronor

Läs mer om Ortovox Diract


Mammut Barryvox S

Gång på gång utsedd till marknadens bästa transceiver av guider och lavinproffs. Räckvidden är hela 70 meter i digitalt läge, vilket kan förlängas ytterligare till 90 meter i analogt läge. Finns även som en mer instegsvariant till lite lägre pris.

4 695 kronor


Black Diamond Guide BT

Black Diamonds topptransceiver är utvecklad ihop med Pieps och bjuder på 60 meters räckvidd och en hel rad funktioner som bluetooth för att enkelt kunna uppdatera till senaste programvaran, plus en inbyggd lutningsmätare för att bedöma lutningen på en sluttning. Avancerad men ändå lättanvänd.

4 695 kronorLavinkunskap

Glöm aldrig bort att en lavinairbag bara är den sista utvägen när allt annat gått åt helvete. Ingen teknik i världen kan ersätta god kunskap tillsammans med ett gott omdöme där ute i bergen. Gå en lavinkurs, läs böcker och skaffa dig erfarenhet den långa vägen. Målet är att aldrig någonsin behöva använda din airbag eller transceiver förutom när du testar dem på plan mark.

Ifall du behöver använda din transceiver krävs såklart att den fungerar, vilket du bör checka av med jämna mellanrum. Så här gör du.


Text: Åka Skidor • 2021-12-06
PrylarBlack DiamondLavinsäkerhetMammutOrtovoxtransceiver

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen