5fd93a337bbf5

Prylguide

Ny spade ska ge den ultima kickern

Att bygga en kicker med en vanlig lavinspade kan knäcka vilken vältränad rygg som helst. Nu har DMOS Collective tagit fram vad som ska vara den perfekta spaden för ändamålet – The Kicker Tool.

Text: • 2015-10-26 Uppdaterad 2015-10-26

Framtidens skidhjälm – ett måste eller bluff?

Om du är en av dem som tycker att bygga kickers utanför pisten ska du spetsa öron och ögon nu. Trots att DIY-trenden vuxit inom skidvärlden samtidigt som allt fler företag tagit fram specialtillverkade formningsverktyg för pist- och parkskötare har det fattats en bra bärbar version för den vanlige åkaren.

Genom Kickstarter försöker nu DMOS Collective lansera sin nya specialanpassade spade för alla dom som antingen redan brutit ryggen alternativt dragit på sig ett ryggskott när de försökt skapa en kicker med sin vanliga lavinspade.  

Spaden ska dels kunna användas för sitt ursprungssyfte, men även för att packa samt att kratta och forma. Den är gjord i aliminium och är dels tjockare än en vanlig spade. Detta för den ska hålla när du dra ut den till fullängd – drygt 140cm – vilket är den stora fördelen.

Totalt väger spaden drygt 1,3 kilo vilket ungefär det dubbla än en vanlig lavinspade. Utformningen och designen gör dock att den är enkelt att packa ner i en vanlig ryggsäck. 

Ny spade ska ge den ultima kickern

Om ni känner att det här är precis vad ni behöver och vill ha kan ni stödja projektet och produkten här på DMOS Collective Kickstarter-sida

Framtidsspaning: B.A.M. Pindung


Text: • 2015-10-26
PrylguideVideo

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top