5fd93a2eabac2

Prylguide

Djuriskt skydd mot kylan

Balaklavan har räddat många ansikten från den karga svenska vintern. Men det är dags att byta ut döskalle-huva mot något mer livfullt. Ryska tattueraren Teya Salat har skapat en serie djur-balaklavas som är vinterns måste-ha.

Text: • 2015-11-13 Uppdaterad 2021-12-07

Odd Molly åker Extremt

Balaklavan – eller skidmasken som vi skulle kalla det här i Sverige – har fått stor genomslagskraft de senaste åren. Vart man än vänder sig då dyker det upp en med döskallemotiv alternativt bara en vanlig svart.

För er som kanske inte hängt med riktigt så har balaklava fått sitt namn från striden vid Balaklava under krimkriget 1854. Det var brittiska trupper som utfärdades dessa i hopp om att det skulle skydda dem mot den ryska kylan.
Nu har ryskan Teya Salat tagit vara på hypen för balaklavan och kombinerat ihop den världens kärlek för djur – och resultatet är fantastiskt. 

Djuriskt skydd mot kylan
Djuriskt skydd mot kylan
Djuriskt skydd mot kylan
Djuriskt skydd mot kylan
Djuriskt skydd mot kylan

 

Är ni intresserade av några av maskerna så hittar ni mer här på Teyas hemsida

Ny spade ska ge den ultima kickern


Text: • 2015-11-13
Prylguideskidkläder

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top