5fd93a0f4b8db

Prylguide

Budgethandsken alla skidåkare borde äga

Det är hemligheten som skidpatruller världen över valt att hålla för sig själva. Kinco 901 är skidhandskarna som sparar dig tusenlappar – utan att du tappar i kvalité.

Text: • 2015-12-02 Uppdaterad 2015-12-02

Prisbelönt goggle gör linsbyte till en baggis

Budgethandsken alla skidåkare borde äga

Skidhandskar kan lätt bli en kostsam historia. Det är inte ovanligt att ett par gedigna handskar kostar från 700 kronor hela vägen upp över tusenlappen. Men det finns betydligt billigare alternativ – och du behöver inte tumma på kvalitén.

Kinco 901 är skidhandsken som är en blandning mellan en arbetarhandske och en skidhandske, så förutom hållbar kvalité är den också bekväm. Tror du inte på oss så kasta ett öga på liftvakterna eller lavinpatrullen nästa gång du befinner dig i alperna eller i staterna. Chanserna är stora att det är just Kincos 901 de använder. 

Handsken går att hitta för runt 200 kronor runt om på nätet – och för det priset får du ett par handskar som med allra största sannolikhet kommer hålla lika länge som vilken annan skidhandske som helst.
901, eller Ski Glove som den också heter, är gjord i gris-skinn och har en Heatkeep-fodring för de allra kallaste dagarna. Den är dessutom förstärkt med extra läder på fingrar och i handflatan.

Handsken ska tåla väta till en viss grad, men de allra flesta som använt handsken under en längre rekommenderar att du lägger på ett lager av Sno-Seal för att få en skidhandske som är varm, men inte för varm och som inte blir genomblöt så fort den kommer i kontakt med snö eller vatten. 

Kinco Ski Glove 901

Märke: Kinco
Storlekar: Small-XL
Material: Gris-skinn och läder, med en elastisk mudd.
Pris: 150-300 kronor, finns bland annat att hitta på Amazon och Ebay.

Djuriskt skydd mot kylan


Text: • 2015-12-02
PrylguideVideo

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top