5fd939e605300

Prylguide

Inga fler borttappade skidor – Zag släpper spårningsfunktion

Nu behöver du inte stå och gräva efter dina förlorade skidor. Nya produkten Ze Tracker gör det möjligt att spåra dem i pudret.

Text: • 2016-01-27 Uppdaterad 2016-01-27

Vi har antingen råkat ut för det själva eller så har vi en vän som tappat en skida eller två i pudret för att sedan inte hitta dem. Att fästa en sele, likt snowboardåkare var tvungna att göra under ett tag, kan vara förenat med livsfara – men nu släpper Zag en ny produkt som gör det möjigt att spåra upp dina skidor i snön. 

Ze Tracker använder sig av Bluetooth och fungerar på ett liknande sätt som en vanligt transceiver. Genom ett platta som fästes på dina skidor kan du via din mobil spåra upp dina skidor – och därmed slipper du vänta på att snön ska töa bort innan du kan få tillbaka din förlorade ägodel. 

Det här produkten är inte den första i sitt slag, Ortovox kom ut bland annat ut med Ski Maus för drygt 10 år sedan, och AKKA Ski Retriever har funnits länge på marknaden. Ze Tracker är dock den första spårningsfunktion som kan användas via din mobil – och förutom att leta upp dina skidor kan den även användas för att larma om dina skidor blir stulna. 

Spårningsfunktionen fungerar så länge skidorna är inom en radie på 30 meter och alarmet kan användas upp till 200 meter. Batteriet räcker i 200 timmar och tål temperaturen ner mot -40 grader. 

Inga fler borttappade skidor – Zag släpper spårningsfunktion

9 bästa skidapparna att använda på berget


7 prylar som kan rädda livet på dig i vinter


Ny app ansluter din GoPro till dina goggles


Text: • 2016-01-27
PrylguideZag

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top