Foto: Gogglesoc

Prylguide

Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan

Genialiskt och praktiskt eller brutalt fult och likställt med turistglipa? Nu gör "Gogglesoc", en sorts skyddspåse för linserna på dina goggles, ett försök att etablera sig i Europa.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-13 Uppdaterad 2019-09-13

Enstaka butiker i Sverige som till exempel Åre Skidsport och Alpingaraget har redan haft produkten ett tag, men nu kraftsamlar det Whistler-baserade företaget för att öka sin närvaro och kundmedvetenhet i Europa.

Såklart är det britter som står bakom idén och framtagningen av produkten, men att de är baserade i Kanada kanske räddar situationen lite. 

Enligt vissa är strumpan en helt genialisk liten attiralj som räddar liv på dyra linser och tjänar in den ynka investeringen på 150 riksdaler på nolltid. 

Andra står envist fast vid att det är en produkt för Jerry och hans gaper gap gang. 

Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan

Så vad är det tänkta användningsområdet för strumpan, och är det något som inte en helt vanlig stackars gogglepåse klarar av? 

Vi börjar med en liten sagostund.

“It’s a moment many skiers and snowboarders have unfortunately experienced, and one that even more dread: after investing in a pair of premium goggles boasting the most advanced lens technology on the market, you arrive at the ticket office to buy your lift pass. In the mob of people fighting to hit the hill, you’re knocked into by one of the swarm as you’re putting the goggle on. You freeze as they slip from your grasp and tumble towards the sharp asphalt in slow motion, and before you know it those UHD lenses are tattooed with scratches. Ruined.” 

Enligt Gogglesoc var det precis så det gick till när en av medgrundarna kom fram till att det fanns ett starkt behov på skidmarknaden av att skydda sina nya skidglasögon. Men en mer eller mindre grundlig marknadsundersökning visade att väldigt få faktiskt bryr sig om att använda den lilla tygpåsen som oftast följer med vid inköpet av goggles. Att utveckla en liknande produkt men som var mindre omständig att använda blev deras kall i livet. Och så lita spejsade mönster på det så var de hemma.

Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan

Gogglesoc använder sig av tyg framställt av återvunna PET-flaskor och materialet från en flaska påstår de ska räcka till tre strumpor.

Tänkta användningsområden innefattar i princip alla dygnets minuter, bortsett från de du faktiskt åter utför och har behov av att se igenom linsen. All övrig tid bör du ha den på, alltså när du sover, köper liftkort, åker lift, äter lunch, röjer på afterskin, trängs på skidbussen, går på tur med hjälmen hängandes på sidan av ryggan eller slänger in skidutrustningen i bakluckan.

Så nu kan du dra tre flugor i en smäll: du smäller på din strumpa framställd av återvunna material så kan du skydda linsen med gott miljösamvete och dessutom visa på lite “individuell stil”, som grundarna uttrycker det, eftersom du kan välja och vraka bland över 50 olika färger, mönster och teman på strumporna.

Vad är din åsikt – hiss eller diss? Kommentarsfältet på sociala medier står redo med öppna armar.

Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan

6 skidglasögon för flatljus


Skidsnack v36: Veckans nyheter i skidvärlden


Tävling: vinn underställ från Mons Royale


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-13
PrylguideGoggles

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top