5fd9484cc8197

Skidorter

Charter ska göra hemlig skidanläggning känd

Nu hoppas den anonyma skidanläggningen i Stora Blåsjön i norra Jämtland på ett uppsving. Genom charterturism ska fler skidåkare hitta dit under den kommande säsongen.

Text: • 2014-11-12 Uppdaterad 2014-11-12

I februari anordnas en charterresa från Stockholm till Blåsjön och det här kan vara början på ny skidtrafik till byn.
”Vi ser det som en fantastisk möjlighet att visa upp Blåsjön och att skapa ett intresse för den här anläggningen. Ibland brukar vi kalla den för en av Sveriges hemligaste anläggningar och vi vill inte att den ska vara lika hemlig längre”, säger Anette Frostfjäll, från föreningen Blåsjöns Framtid som driver anläggningen i Blåsjön, till SVT.

 Stora Blåsjön är inte speciellt känt men inom friåkningskretsar snackas det om ”grym offpiståkning” och ”där liftköer inte existerar”.
”Vi får försöka bygga på det vi har, det är naturupplevelsen och lite mer retrostuk, lite pistvakt över det hela och det tror jag vi ska jobba på istället för att vara moderna och göra som de stora drakarna”, säger Anette Frostfjäll.


Text: • 2014-11-12
Skidorter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen