5fd9317e238fe

Skidorter

Snowboardlegender storsatsar i resort

Snowboardstjärnorna Ingemar Backman och Johan Olofsson satsar i skidanläggningen i Svanstein utanför Övertorneå. Anläggningen ska byggas ut för att kunna arrangera stora tävlingar och event.

Text: • 2014-11-12 Uppdaterad 2014-11-12

Just nu pågår en stor kraftladdning för att bygga ut och bygga om skidanläggningen Svanstein Ski, som ligger strax norr om Övertorneå nära finska gränsen. Bakom satsningen är inga mindre än de förra svenska snowboardstjärnorna Johan Olofsson och Ingemar Backman, som får sällskap av de finska åkarna Peetu Piiroinen, Eero Ettala, Heikki Sorsa, Jussi Oksanen.

“Visionen är att bygga en skidort för riders. Freestyleparken kommer att innehålla de senaste från Scandinavian Rails, kickers, halfpipe och en BagJump-stuntbag, som gör det möjligt för trickträning på ett säkert särt”, säger Henri Sankala, VD och koncernchef för Svanstein Ski.

Under den kommande säsongen ska flera stora arrangemang gå av stapeln, bland annat världscuptävlingar och snowboardcamps.

Snowboardlegender storsatsar i resort

Text: • 2014-11-12
SkidorterSnowboard

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top