5fd9313c557b0

Skidorter

Nu öppnar 08:ornas citybacke för säsongen

Idag öppnar Hammarbybacken i Stockholm upp för säsongen. Förutom skidåkning i huvudstaden går det nu att åka i flera anläggningar i södra Sverige.

Text: • 2015-01-02 Uppdaterad 2015-01-02

Den senaste tidens klimat i Stockholm har varit gynnsamt för Hammarbybacken. Snökanonerna har gått för fullt och idag öppnade nerfarten Sälenbacken

“Det känns som en bra start på det nya året. Att barn och ungdomar får möjlighet att åka skidor på jullovet vet vi är väldigt efterlängtat av många Stockholmare”, säger John Andersson, platschef på SkiStar Hammarbybacken.

När övriga nedfarter kan öppna beror på vädret. Men planen är att öppna hela anläggningen så snart som möjligt. 

För öppettider och liftkortspriser hittar du mer info här.

5 skidorter nära dig
7 prisvärda skidorter i Östeuropa
Nu öppnar 08:ornas citybacke för säsongen
Ulricehamns skicenter, foto taget 28/12. Nu är det dock plusgrader i Ulricehamn.

Nu behöver inte södra Sveriges befolkning åka land och rike för att kunna åka lite skidor. Idag öppnade även Ulricehamns Skicenter upp fyra backar.

Andra skidanläggningar som öppnat den här veckan är Storstenshöjden i Örebro, som öppnade på nyårsafton. Det är södra sidan av Storstenshöjden med nedfarterna Björnen och Illern som är öppna för skidåkning. Öppettider hittar du på hemsidan

Även Isaberg i Småland öppnade på nyårsafton, där fyra av tio pister är öppna.

I måndags öppnade även Vallåsen i Halland – danskarnas hemmabacke

snörapporten.se kan ni se alla backar som har öppet i Sverige. 

Danskarnas hemmabacke – Vallåsen
Här är gänget som förgyller din vinter

Text: • 2015-01-02
Skidorter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top