Ashley Lawrence bygger parken i Kläppen.

Skidorter

I helgen öppnar Kläppen Snowpark

Just nu formas 200 000 m3 snö till Sveriges största Snowpark. Den finns i Kläppen och har rankats som Sveriges bästa i över ett decennium.

Text: • 2015-01-22 Uppdaterad 2015-01-22

Nu på lördag den 24 januari, öppnar Kläppen sin stolthet, snowparken. 

Designern och hjärnan bakom Kläppen Snowpark är Ashley Lawrence. Han kommer från början från Australien och började jobba på Kläppen 2010. Nu har han jobbat med snowpark-design i snart tio år.

I år kommer det inte att finnas lika många ”standard features” denna säsong, istället blir det fler kreativa och annorlunda features.

Ashley och de andra parkbyggarna försöker komma med något nytt och överraskande inför varje säsong och vad det blir i år får du som är och shreddar i Kläppen på lördag se.

Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp
I helgen öppnar Kläppen Snowpark
Kläppen Snowpark.
Candide Thovex sjuka åk i One of these Days 2
Lär dig ett nytt trick i vinter

I vanlig ordning blir det en linje med röda små hopp och en med stora röda hopp. En linje med små svarta hopp och en med stora svarta hopp. Det kommer bli tre svarta hopp i rad istället för två som det har varit de senaste åren.

Kläppen är även ensamma i Sverige med sin 120 meter långa halfpipe.

Här kan du läsa mer om vad som händer i Kläppen Snowpark.

Nu kör X Games igång

Text: • 2015-01-22
SkidorterKläppenSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen