Foto: Liftopia

Skidorter

Bomb funnen vid skidsystem i USA

Det är inte varje dag som du finner en bomb i liftkön. Men den sjunde oktober fann en person en bomb i närheten av Pony Express-liften i Steamboat Ski Resort, Colorado.

Text: • 2015-11-02 Uppdaterad 2015-11-02

Uppdatering: Skidsystem till salu för 1,3 miljoner

Steamboat Ski Resort har inte ens hunnit öppna, men det hindrade inte en förvirrad person att lägga ett bombliknande föremål i anslutningen till Pony Express-liften – en av de mest trafikerade liftarna i deras system.
Kort efter att anordningen hittades tillkallades en bomb-grupp från polisen i Jefferson County för att desarmera enheten och ingen människa har kommit till skada.

FBI har efter detta tagit över utredningen men vill än så länge inte kommentera vad det är för sorts bomb som hittats då undersökningen fortfarande pågår.
Från Routt Countys sida vill man dock uppmana folk att rapportera allt som ska vara misstänksamt.
– Vi vill uppmuntra medborgarna att vara uppmärksamma och försiktiga om en misstänkt enhet hittas, säger Ray Birch, vice-sheriff i Routt County.

Även om myndigheterna inte vill avslöja vad för sorts bomb det rör sig om menar de att bomben inte var direkt kopplad till liften.
– Den var inte avsiktlig placerad för att spränga skidliften, säger Deborah Sherman på FBI.

Inga ytterligare upptäcktes när resten av skidområdet söktes igenom. 

Bomb funnen vid skidsystem i USA
Foto: Wikipedia

Även om myndigheterna inte vill avslöja vad för sorts bomb det rör sig om menar de att bomben inte var direkt kopplad till liften.
– Den var inte avsiktlig placerad för att spränga skidliften, säger Deborah Sherman på FBI.

Inga ytterligare fynd gjordes när resten av skidområdet söktes igenom. 

5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino


Text: • 2015-11-02
SkidorterUSA

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen