Foto: Karl Vertergård

Skidorter

Vemdalen, Trysil och Hemsedal först med att öppna

Veckans snöfall ser ut att gett resultat. Nu står Skandinaviens skidorter i startgroparna inför säsongen. Först ut med att öppna är Vemdalen, Trysil och Hemsedal.

Text: • 2015-11-19 Uppdaterad 2015-11-19

5 skidorter nära dig

Idag kom så nyheterna som många skidentusiaster har gått och väntat på. Den skandinaviska skidsäsongen ser ut att dra igång i slutet av månaden då SkiStar öppnar upp Vemdalen, Trysil och Hemsedal för en ny vinter.
– Det är något magiskt med första snön och samma kittlande känsla är det att öppna våra destinationer för vintern. Som prognosen ser ut kommer det både kyla och snö den närmaste perioden så vi har väldigt fina förutsättningar att inleda skidsäsongen, säger Lind Morell, PR-Chef på SkiStar i pressmeddelande.

Efter den inledande trions öppning följer sedan Sälen och Åre efter veckorna efter. I Åre arrangeras världscupstävling 99 och 100 under luciahelgen och i Sälen och har man skidtestarhelg den 3-6 december – och trycket från skidsugna är stort.
– Bokningsläget var i oktober tolv procent högre än samma tidpunkt föregående år, berättar Linda Morell och fortsätter.
– Öppningshelgerna på våra destinationer ses av många gäster som den stora vinterpremiären och nu ser vi fram emot en lång skidsäsong. 

Kommande event:
Trysil Ski Festival 28-29 november
Sälens skidtestarhelg i Lindvallen 3-6 december
Hemsedal skidtestarweekend 5-6 december
Åre Ski Opening 11-13 december
Vemdalen Midwinter Show 28-30 december

Megadump på väg in över Alperna


Text: • 2015-11-19
SkidorterÅreHemsedalNorgeSälenVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen