Foto: SkiStar

Skidorter

Sälen upp portarna på fredag

Senaste perioden av snö har skapat perfekta förhållanden i svenska fjällen. Nu slår Sälen slag i sak och öppnar sitt skidsystem på fredag.

Text: • 2015-11-25 Uppdaterad 2015-11-25

Från barmark till snö – franska alperna före/efter 21 november

Se till att skidorna är preparerade, stålkanterna slipade och väskorna packade. Du vill komma iväg i tid på efter jobbet på fredag om du vill hinna upp i tid till Sälen då de slår upp portarna för sitt skidsystem.
– Den sista veckan har vintern kommit till fjällen och det har varit gybbsant att lägga snö vilket gör att vi också kan öppna för skidåkning i Sälen från och med fredag, säger Lind Morell på SkiStar.

Redan från start är det planerat att den nya 6-stolsliften i Tandådalen ska öppna och som om det inte var nog har den senaste veckan snöande även inneburit att snö-läggningen i Vemdalen, Trysil och Hemsedal gått bättre än väntat är redo att öppna på fredag.

För den som inte har tid att ta sig upp till fjällen i helgen men ändå vill uppleva lite bilder från öppningen så sänds det första skidsvängarna under lördagen live på op.se.

Information om vad som är öppet från om med 27 november:
Sälen: Från fredag är Stora Backen och Familjebacken i Tandådalen samt Gustavbacken och Lisa i Lindvallen öppen. På Högfjället öppnas barnbacke.

Vemdalen: Till fredagens smygpremiär öppnar Vemdalsskalet och Klövsjö, 2 expressliftar med tillhörande 5 nedfarter samt 338 fallhöjdsmeter i ett åk (Klövsjö). På lördagens stora vinterpremiär öppnar även Björnrike med två nedfarter i Björnvalllen.

Trysil: Totalt 3,5 km preparerade nedfarter, expressliften Fjellekspressen och barnbackar vid Trysil turistsenter från fredag

Hemsedal: Under fredagen öppnar Hemsedalløypa och expressliften Hollvin Express. Lördagen öppnas även Hallinghovdløypa och Fjellheisen 1 och 2. Totalt 3 km preparerade nedfarter och 630 fallhöjdsmeter från topp till botten från lördag. 

 

7 stora ögonblick från freeride-tävlingar


Text: • 2015-11-25
SkidorterHemsedalSälenSnöVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen