Foto: Erik Dilexit

Skidorter

Dubbel premiär-glädje för Romme Alpin

Endast fem gånger på totalt 29 säsonger har Romme Alpin öppnat i november - i helgen blir det den sjätte. På lördag slår anläggningen upp portarna för säsongen

Text: • 2015-11-26 Uppdaterad 2015-11-26

Sälen slår upp portarna på fredag

– Vi är otroligt stolta och glada att vi kan erbjuda skidåkning så här tidigt. Snöläggningen har gått över förväntan, säger Viktor Funcke, försäljningschef på Romme Alpin.

Skidsystemet i dalarna har storsatsat inför säsongen med nybygge av en ny lift och ytterligare nedfarter och i helgen blir det alltså säsongspremiär. Totalt öppnas fem nedfarter, fem liftar och två skidband under helgen – däribland säsongens stora nyhet 6-stolsliften Syd Express.
– Det blir två premiärer i helgen, säsongspremiär och premiär för den nya liften, berättar Viktor Funcke.
– Jag hoppas att dessutom att vi redan till nästa helg kan erbjuda ännu mer skidåkning. Vi har redan mer klar snö att arbeta med på berget och så fort minusgraderna är med oss arbetar vi dygnet runt med att tillverka mer.

Dubbel premiär-glädje för Romme Alpin
Foto: Romme Alpin

Övriga områden som öppnar till helgen är delar av nybörjarområdet, Skogsrisken samt Gruvvägen på Solklinten.
– Det är långa åk vi bjuder på. Gruvvägen är 1900 meter. Det kan nog kännas i benen så här i början av säsongen fastän nedfarten är väldigt snäll, säger Funcke.

Från och med den 19 december håller Romme öppet dagligen. Fram till dess är systemet bara öppet på helgerna – dock med full service. Första dagsturen med skidbuss från Stockholms Cityterminal avgår på lördag. 

Vemdalen, Trysil och Hemsedal först med att öppna


Text: • 2015-11-26
SkidorterRomme

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen