5fd9302ee0385

Skidorter

Världens första hyreshus med inbyggd skidbacke

Har du inte möjligheten att ta dig till backen får backen komma till dig. I Kazakstans huvudstad Astana planeras nu världens första lägenhetskomplex med en inbyggd skidbacke.

Text: • 2015-11-30 Uppdaterad 2015-11-30

18-åring väcker liv i övergiven skidbacke

21-våningshuset kommer bestå av butiker på bottenvåningen medan övriga våningar kommer bli till totalt 421 lägenheter. Men istället för en gemensam uteplats med klotgrill och trämöbler på taket av byggnaden är planen att en 300 meter lång skidbacke ska byggas till.

Skidåkare kommer kunna transportera sig till toppen av ”backen” via en hiss som nås via en separat ingång vid markplan. Än så länge är det oklart om huruvida backen kommer vara öppen för allmänheten eller bara till för de boende i huset. 

Världens första hyreshus med inbyggd skidbacke

Medeltemperaturen i Kazakstan ligger under vintermånaderna runt -20. Tyvärr finns det inga närliggande backar som har gjort att man kunnat dra nytta av det kalla vädret. 

Världens första hyreshus med inbyggd skidbacke
Världens första hyreshus med inbyggd skidbacke

Ska tilläggas att byggnaden fortfarande väntar på godkännande från stadens tjänstemän, men om det godkänns skulle det bli det första hyreshuset världen med en skidbacke som annex. 

Ny lift på Helbronner i Courmayeur


Text: • 2015-11-30
SkidorterKazakstanVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen