Foto: SkiStar

Skidorter

Dags för säsongspremiär i Hammarbybacken

Så har vintern och snön på allvar nått Stockholm och med det även säsongspremiär för Hammarbybacken.

Text: • 2016-01-06 Uppdaterad 2016-01-06

Den bjuder kanske inte på särskilt många fallhöjdsmeter eller spektakulära off-piståk, men nu är det dags för en efterlängtad premiär i Hammarbybacken. Det senaste dagarna av vinterväder har gynnat Stockholm så pass att du nu kan ta dina första svängar(eller så lägger du bara ettor) i stan.

Öppettider from öppningen:

lör-sön: 9-18
Mån: 15-22
Tis-tors: 10-22
Fredag: 15-22

Snökanonerna jobbar för fullt och på lördah, klocken 09.00, slår så Hammarbybacken upp portar för säsongen.
– Det känns kul att kunna öppna. Vi vet att många har längtat efter att få ta de första svängarna mitt i stan, säger John Andersson, platschef SkiStar Hammarbybacken.

Till en början kommer bara Sälenbacken att vara öppen, men om vädret tillåter kommer även de andra nedfarterna att öppna.

Och för er som kanske har missat det så kommer Hammarbybacken stå som värd för alpina världscuptävlingar senare i vinter, närmare besämt den 23 februari.
Då kommer 16 damer och herrar göra upp i parallellslalom och det är ett led i cityevent-satsning som internationella skidförbundet gör. 

Nu ska Naturvårdsverket släppa dagliga lavinrapporter


Mattias Hargins träningstips – alla övningar


5 sätt att återanvända gamla skidprylar


Text: • 2016-01-06
SkidorterHammarbybacken

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top