5fd92ffedc416

Skidorter

Nytt friåkningsområde ska skapa nya friåkningsstjärnor

I över två decennier har tiden stått till vid Svansjöliftarna i Tänndalen – tills nu. Ett nyutvecklat friåkningsområde ska ta skidorten in i framtiden – och ungdomar utanför pisten.

Text: • 2016-01-18 Uppdaterad 2016-01-18

– Vi har i flera år haft en freeridesektion i Funäsdalens slalomklubbs regi, och att se dessa hjälmfotingar åka överallt på berget är ren och skär skidglädje, säger Jon Wagenius från aktivitetsföretaget strapatser, en av arrangörerna till SM.

Tanken med det nybyggda friåkningsområden är att möta den ökade efterfrågan på friåkningen med kreativ skidåkning samt att locka en ny generationen av skidåkare till friåkningen.
Som en del av Funäsfjällens satsning kommer junior-SM i friåkning arrangeras i anslutning till det nya området.
– Vi vill att fler barn åker skidor och har kul på snö. Önskan är att Sverige ska fortsätta att mata ut åkare till tourerna, säger Jon Wagenius.
– Sverige har många toppåkare i världseliten, både killar och tjejer, och så ska det fortsätta att vara.

Året JSM är till för ungdomar födda 2000-2008 och går av stapeln den 26 februari. Starten kommer vara på Storkläppen – mitt i Tänndalens Alpina skidområde – och mål kommer ligga 180 fallhöjdsmeter nedaför.

Så om du är född inom ovanstånde årtal alternativt har en son eller dotter som skulle vilja pröva på friåkning så arrangerar Tänndalens alpina ett friåkningsläger vecka 7, helgen innan SM. 

Öppnar lifthusen – möts av vit vägg


Hur skidåkare låter en riktigt bra puderdag


Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin


Text: • 2016-01-18
SkidorterFriåkningFunäsdalenVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen